По-перше, уважно досліджуйте склад і термін придатності ряжанки, звертайте увагу, чи використовуються додатково мікроорганізми для шумування молока, або ж процес шумування викликаний хімічним шляхом. Хитрістю виробників є те, що за рахунок яскравої та барвистої упаковки з "кричущими" написами вони намагаються привернути увагу покупця, продаючи при цьому продукти з сухого відновленого молока, у яких практично не міститься корисних речовин і вартість їх повинна бути набагато нижчою. Насправді, молочні продукти в простій і скромній упаковці можуть бути набагато більш якісними. Ще один момент – не варто купувати продукти з великим терміном придатності, вони гарантовано містять сторонні стабілізатори та інші речовини. Тільки натуральні продукти з відповідним природним складом зберігаються не довго, але й тільки вони приносять користь організму, а не шкодять йому.
Перш ніж купити в магазині молочні продукти, переконайтеся в тому, що вони якісного походження, приготовлені відповідно до технологій з натурального незбираного молока. А найкраще , виберіть для себе гарного виробника і купуйте вже випробуване вами раніше молоко, масло, кефір і сир.