16 вересня 2024 року, понеділок, 23:21
 
Головне меню
Пошук по сайту
 
 
Дайджест основних подій тижня
29 серпня 2022 року 23:00

Публікуємо дайджест основних подій останнього  тижня, який підготували в управлінні комунікацій Київської обласної військової адміністрації:

 

ЗМІСТ:

1. Російські ракетні обстріли до Дня Незалежності  

2. Підготовка судилища над полоненими захисниками Маріуполя.

3. Заява Шойгу про свідоме сповільнення темпу російського наступу.

4.  Цінність української незалежності

5.  Підсумки півроку опору російському вторгненню.

6.  Втрати українських захисників у війні з агресором

7.  Критична ситуацію на Запорізькій АЕС

8.  Головні новини тижня

9.  Відвідування Київської області міжнародними делегаціями

10.   Корисна інформація для розповсюдження серед населення

11.   Новини Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України

 

1. Російські ракетні обстріли до Дня Незалежності

 

24 серпня зафіксовано абсолютний рекорд повітряних тривог за шість місяців - 189. Серед іншого, загарбник завдав удару по станції Чаплине на Дніпропетровщині, внаслідок якого загинули 25 людей, серед яких діти. Держава-терорист Росія “привітала” Україну у притаманній їй терористичній манері. Кампанія ракетного терору проти мирного населення України - прояв безсилої люті загарбників, які не здатні перемогти ЗСУ на полі бою. Українців не залякати російськими ракетами. Ці удари лише зміцнюють нашу рішучість давати відсіч агресору. ППО України спрацювало на відмінно. Безпрецедентна кількість атак успішно відбита. ЗСУ знайдуть спосіб належно “віддячити” окупантам за їх “святкове привітання”. Тепер українська черга “вітати”.

 

2.  Підготовка судилища над полоненими захисниками Маріуполя.

 

 Окупанти посилено готують приміщення маріупольської філармонії для проведення фейкового “судового процесу”. Незаконне і аморальне судилище над військовополоненими, які виконували свій військовий обов’язок, принижує не азовців, а організаторів цього шоу. Росія відкрито порушує Женевські конвенції щодо ставлення до військовополонених, виводячи себе за рамки міжнародного права, до якого тепер сама може більше апелювати. Росію неодноразово попереджали з найвищих трибун про відповідальність за знущання над полоненими захисниками Маріуполя. Проведення судилища зробить неможливими переговори з Москвою, відкриє шлях до нових санкцій. Організаторам ганебного шоу варто прикладати більше зусиль для звільнення своїх військовополонених, а не зводити рахунки із українськими бранцями. Все це дійство потрібне Москві лише для того, аби приховати провал всіх цілей, розрахунків та планів розв’язаної Путіним агресивної війни проти України.

 

3.  Заява Шойгу про свідоме сповільнення темпу російського наступу.

 

 Відповідну заяву очільник Міноборони РФ зробив у Ташкенті, мотивуючи “прагненням уникнути жертв серед мирних громадян”. Розмови про “сповільнення” - того ж розряду, що і про “жести доброї волі”. Незграбні спроби приховати поразки і неспроможність військ вторгнення. Тривалий час, попри безперестанні атаки і штурми з масовими втратами, росіяни не можуть домогтися суттєвих успіхів на жодній ділянці фронту. Заява про “піклування про мирне населення” - брехня і лицемірство, адже російська армія постійно вбиває мирних і в прифронтовій зоні, і ракетами в далекому тилу, і проводячи терор на окупованих територіях. Версія про “свідоме сповільнення” алогічна, бо напередодні Шойгу анонсував “посилення наступу”, а успіхів з того часу не досяг. Шойгу фактично розписався у нездатності досягти успіхів до часу анонсованих псевдореферендумів 11 вересеня.

 

4.   Цінність української незалежності

 

24 серпня - День незалежності України. Незалежність - це право бути собою і бути вільним, відчувати впевненість та безпеку. Саме за це нині воюють ЗСУ проти ворожої навали. Незалежність – як повітря, якого не помічаєш, але без нього не можеш жити. Росія тимчасово окупувала 20% української території, “перекривши кисень” її мешканцям. Російська окупація - це протилежність незалежності. Найбільш повно можна відчути цінність нашої незалежності лише на контрасті із безправ’ям і терором, принесеними окупантами. Всі жахи, які українці переживали в епоху своєї бездержавності, російські загарбники відтворюють в окупації. Перемога і незалежність - єдино можливі запобіжники від повернення чорного минулого. Путін розпочав агресію проти України, оскільки не змирився з її незалежністю. Всю новітню історію Україна мусила відстоювати незалежність, а з 2014 року - виборювати її зі зброєю. Україна - це маяк свободи в сучасному світі, Давид, який кинув виклик Голіафу

 

5.   Підсумки півроку опору російському вторгненню.

 

Плани російського “бліцкригу” провалені, Україна вистояла і стала сильнішою, ніж була до початку агресії. Ранок 24 серпня українці зустріли більш впевнено, ніж ранок 24 лютого. Навколо України згуртувалася величезна спільнота підтримки - як на рівні урядів, так і мільйонів громадян різних країн. Україна стала символом і надією значної частини людства. Своєю авантюрою Путін загнав себе і Росію у становища ізгоя, позбавленого поваги і майбутнього. Росія втрачає своїх солдат, свою військову міць, свої позиції в світі, репутацію. Світ справді стає багатополярним, але Росія більше не буде в ньому “полюсом”. Більше немає розрізнення та окремих підходів до загарбаних територій - Криму, ОРДЛО. Всі 20% тимчасово окупованих земель України в межах кордонів 1991 року мають бути визволені без огляду на нав’язані окупантом “статуси”. Путінська агресія обнулила “дипломатичні здобутки” Москви 2014-2015 років. Україна переможе у цій війні, у цьому вже не сумніваються навіть спочатку скептично налаштовані спостерігачі.

 

6.  Втрати українських захисників у війні з агресором.

 

 Головнокомандувач Валерій Залужний заявив, що Україна втратила майже 9 тисяч героїв. Ціна свободи для України вже є надзвичайно висока, тому ми зобов’язані її відстояти. Гірше за всі вбивства і руйнування, які чинить Росія, може бути лише російська окупація і неволя. Досвід 20 століття навчив нас цього дуже добре. На кожного загиблого захисника України припадає більше п’яти знищених окупантів. Ми помстимося Росії за кожну сльозу дитини, пролиту на цій війні. Всі полеглі за Україну - герої, пам’ять яких залишиться у віках.

 

7.  Критична ситуацію на Запорізькій АЕС

 

25 серпня через дії окупантів ЗАЕС в аварійному режимі вперше за свою історію повністю відключилася від електромережі. Безвідповідальні дії російських окупантів на ЗАЕС призвели до безпрецедентних в історії цього атомного об’єкту деструктивних наслідків. 25 серпня світ був за крок до катастрофи: лише вмілі дії українського персоналу АЕС змогли запобігти радіаційному забрудненню. Російський атомний шантаж абсолютно свідомий і безмежно цинічний. Москва використовує мільйони людей як заручників, диктуючи свої умови припинення війни, яку Росія сама ж роз’язала, але в якій не може перемогти. Україна робить все можливе, аби не допустити аварійного сценарію, але в умовах російської окупації станції убезпечити ситуацію на 100% неможливо. Лише консолідований міжнародний тиск на державу-агресора здатний вберегти світ від катастрофи. МАГАТЕ та інші міжнародні організації повинні діяти значно рішучіше, ніж зараз. Південь України повинен бути негайно деокупований заради безпеки Європи і світу.

 

8.  Головні новини тижня

 

18 ОЧІЛЬНИКІВ ЄВРОПЕЙСЬКИХ МІСТ-УЧАСНИКІВ АСОЦІАЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКИХ МІСТ «EUROCITIES» ВІДВІДАЛИ КИЇВЩИНУ

19 серпня на Київщині побувала делегація з Асоціації «Eurocities». 18 очільників європейських міст відвідали деокуповані Бородянку, Ірпінь та Бучу. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

 «Я вдячний мерам міст, які прибули до Київської області. Впевнений, що кожен, хто особисто побачив наслідки російської агресії, не зможе лишатися осторонь та нестиме правду у своїх країнах та муніципалітетах», – зазначив Олексій Кулеба.

 Асоціація європейських міст «Eurocities» об’єднує  місцеве самоврядування близько 140 міст із 30 європейських країн.

 «Відновлюючи Київщину, ми розраховуємо на співробітництво із країнами Європи. На Київщині громади комунікують з іноземними колегами та домовляються про допомогу місто – місту. Це чудова співпраця», – підсумував Олексій Кулеба..

ЖИТЕЛІВ КИЇВЩИНИ ЗАПРОШУЮТЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У АКЦІЇ “МОЛОДЬ ПРОТИ ВІЙНИ”

Всеукраїнську акцію ініційовано виконавчим комітетом Броварської міської ради та підтримано Міністерством молоді та спорту України.

Щоб долучитися до акції учасникам необхідно записати музичний відео-кліп на пісню «Ми з України» (прикладом є оригінал), опублікувати його у соціальних мережах 24 серпня 2022 року з хештегом #молодьпротивійни та надіслати відео на електронну пошту vsm_bmr@ukr.net. Вік учасників: 14-35 років. Організатори відзначають, що цьогоріч цінність незалежності нашої держави стала ще вищою для українців та набула значущості для всього світу. З моменту повномасштабного вторгнення загарбників в Україну в усього народу на меті лише одне – наша перемога. Для її наближення кожен робить певний внесок на різних фронтах.

«Зокрема молодь – локомотив розвитку суспільства – активно долучається до волонтерства, захищає нашу державу на передовій, висвітлює події та підтримує патріотичний настрій за допомогою мистецтва», – підкреслюють організатори акції..

 

У ФАСТОВІ ВСТАНОВЛЕНО НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕКОРД 

Наша українська земля має величезну кількість неймовірно талановитих людей. Особливо приємно, коли фастівчани прославляють своєю діяльністю своє місто та Київщину.

21 серпня в м. Фастів відбулося фіксування Національного реєстру рекордів України “Найбільша мапа України з етновишивкою ручної роботи”, авторкою якої є майстриня Анна Максименко.

Вона, разом з помічницями, створила чудову етнографічну карту, яка є уособленням цілісності та суверенності нашої держави! Карту планують реалізувати на аукціоні, а на вилучені кошти придбати машини швидкої допомоги. Адже Анна, окрім творчої діяльності, разом з родиною активно займається волонтерством.

Вітаємо Анну з рекордом та бажаємо подальших творчих успіхів і досягнень..

ЗАКЛАДИ ОСВІТИ ІНСТИТУЦІЙНОГО ДОГЛЯДУ КИЇВЩИНИ ПЕРЕВІРИЛИ НА ГОТОВНІСТЬ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

У Київській області триває підготовка освітніх закладів територіальних громад до нового навчального року в очному форматі. Одним із ключових факторів для організації офлайн навчання є наявність обладнаного укриття для дітей та педагогічного колективу установ.

Працівники Департаменту освіти і науки Київської ОВА перевірили підготовку закладів освіти інституційного догляду, в яких діти можуть перебувати цілодобово. В області функціонує мережа з 4 закладів для обдарованих дітей, 4 спеціальні школи та 3 навчально-реабілітаційні центри, в яких отримують освітні послуги діти з особливими освітніми потребами.

На сьогодні до нового навчального року вже готові Володарська спеціалізована загальноосвітня школа інтернат ІІ-ІІІ ступенів – Центр реабілітації, Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот», спеціальні школи в Боярці, Великополовецькому та навчально-реабілітаційні центри в Таращі, Білій Церкві і Трипіллі. У цих закладах освіти укриття відповідають необхідним безпековим нормам.

Учні та педагогічний колектив Київського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту, в якому відсутні будь-які захисні споруди, під час повітряної тривоги перебуватимуть в укритті Білоцерківського механіко-енергетичного фахового коледжу. Крім того, в спеціальних закладах освіти Василькова, Мостищі, Фастівському ліцеї-інтернаті роботи з підготовки укриттів тривають.

Як раніше повідомляли, комісії в районах та громадах перевірили укриття 1272 закладів освіти, з них рекомендували 1016 споруд як укриття. Роботи з облаштування укриттів в закладах освіти тривають..

КИЇВЩИНУ ВІДВІДАЛИ ПРЕДСТАВНИЦІ УРЯДУ КОРОЛІВСТВА НІДЕРЛАНДІВ

22 серпня Київщину відвідала делегація предстаників Уряду Королівства Нідерландів у складі Міністерки оборони Кайси Оллонґрен і Міністерки зовнішньої торгівлі та співпраці заради розвитку Лісьє Схрейнемахер.

Високі гості побували в деокупованих населених пунктах Київщини. В Ірпені вони відвідали зруйнований загарбниками Будинок культури та «цвинтар» цивільних автомобілів, які російські військові розстрілювали під час евакуації мирного населення.

У ході візиту міністеркам розповіли про хід розмінування територій Київщини та про дні боїв та евакуації. Гості пообіцяли продовжити надавати допомогу цивільному населенню та українським військовим.

«Ми вдячні представникам уряду Нідерландів, які прибули до Київської області. Для нас дуже важливо, щоб політики європейських держав побачили воєнні злочини росії особисто. Світ має знати правду, що відбувається сьогодні в Україні. Відновлюючи Київщину, ми розраховуємо на співробітництво з нашими партнерами, в тому числі і з Нідерландів», – зазначив заступник голови Київської ОВА Олег Торкунов, який супроводжував нідерландських урядовців.

У КИЇВСЬКІЙ ОВА ОБГОВОРИЛИ СПІВПРАЦЮ З БЛАГОДІЙНИМ ФОНДОМ «МАЙНДІ» В ПИТАННЯХ ПСИХОЛОГІЧНОЇ, СОЦІАЛЬНОЇ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ АДАПТАЦІЇ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ

22 серпня відбулася робоча зустріч із представниками БО «Благодійний фонд «МАЙНДІ» щодо реінтеграції в суспільство учасників та учасниць бойових дій на чолі із заступником голови Київської ОВА Сергієм Білецьким. У нараді взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан, заступниця голови Координаційної ради ветеранів та волонтерів при КОДА з питань медицини та соціального захисту Ірина Гук, представники Благодійного фонду «МАЙНДІ» Тарас Єрмаков, Богдан Міненко та Владислав Белозеров.

Благодійний фонд допомагає ветеранам війни, учасникам бойових дій та їхнім сім’ям повернутися до активного життя й реінтегруватися в суспільство. Особлива увага приділяється постраждалим із важкими пораненнями та втратою кінцівок. Протягом зустрічі учасники обговорили налагодження співпраці Київської обласної військової адміністрації та благодійного фонду в питаннях психологічної, соціальної і професійної адаптації учасників/учасниць бойових дій, які мешкають на Київщині. У свою чергу представники фонду презентували ряд навчальних курсів для якнайшвидшого повернення до мирного життя ветеранів війни та учасників бойових дій. Серед них:

1. Курс із робототехніки – Arduino Basic. Після проходження курсу слухач отримає базові знання з електроніки, програмування та робототехніки. Нові знання учасники зможуть застосувати в таких професіях:

• Інженер-робототехнік – робота на підприємствах з виробництвом різного типу, програмування обладнання;

• Розробник вбудованих систем – налаштування програмного забезпечення та апаратного обладнання розумних будинків;

• Інженер апаратного забезпечення – робота в автосервісі, монтаж енергоефективних рішень;

• Інженер САПР – моделювання та 3D друк.

2. Навчання в IT у партнерських компаніях за такими спеціальностями:

• Проджект менеджер (РМ);

• Тестувальник (Quality Assurance).

3. Менеджери з логістики.

У ході робочої зустрічі учасники дійшли спільного висновку, що впровадження даного пілотного проекту дасть змогу нашим захисникам та захисницям набути навичок у сферах, що стрімко розвиваються, бути конкурентоспроможними на ринку праці та отримувати гідну заробітну плату. Крім того, вони напрацювали алгоритм взаємодії, визначили можливі локації проведення курсів та формат навчання..

У КИЇВСЬКІЙ ОВА ПРОЙШЛА ЗУСТРІЧ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ УПРАВЛІННЯ ВЕРХОВНОГО КОМІСАРА ООН У СПРАВАХ БІЖЕНЦІВ В УКРАЇНІ ЩОДО ПОТОЧНОЇ СИТУАЦІЇ ВІДБУДОВИ РЕГІОНУ

Сьогодні, 23 серпня, голова Київської ОВА Олексій Кулеба спільно з заступниками Миколою Бойком та Сергієм Білецьким провели робочу зустріч із представницею Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліною Ліндхольм Біллінг.

Під час наради учасники обговорили перебіг ремонтних робіт під час відбудови Київщини. Зокрема поспілкувалися щодо проведення поточних та середніх ремонтів приватних будинків у Київській області, допомогу у відновленні закладів освіти, що постраждали від російської військової агресії. Розглянули питання підготовки до опалювального сезону та можливість встановлення тимчасових модульних будинків на території приватних земельних ділянок тим, хто першочергово потребує такого житла. Також під час зустрічі обговорили можливість підписання меморандуму про співпрацю, де сторони визначать всі сфери співпраці та подальші кроки в наданні допомоги населеним пунктам Київської області. Крім того, обговорили підключення комунікацій до тих будинків, де за сприяння УВКБ ОНН завершаться ремонтні роботи.

Кароліна Ліндхольм Біллінг відзначила активний прогрес у роботі. Адже з часу попередньої зустрічі вдалося багато досягти у відновленні зруйнованої інфраструктури в Київській області. Вона також зазначила, що організація готова допомагати жителям пристоличного регіону не лише постачанням будівельних матеріалів для ремонту, а й непродовольчих товарів. Олексій Кулеба подякував партнерам за позитивну динаміку співробітництва та своєчасну допомогу у відбудові постраждалого регіону. Він наголосив, що першочерговим завданням є максимально швидко відновити пошкоджені об’єкти до початку зими.

«Хочу відмітити надзвичайно глибоке розуміння партнерами всіх проблем та потреб жителів Київщини. Така підтримка є надзвичайно важливою. Тож продовжуємо спільно ліквідовувати наслідки війни та підтримувати людей, які втратили власні домівки через війну», — зазначив Олексій Кулеба. Нагадаємо, що за результатами попередніх домовленостей Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні вже проводить роботи з відновлення приватних будинків у населених пунктах Макарівської та Бородянської територіальних громадах. Зокрема такі роботи вже тривають у селі Забуяння.

ОСВІТНІ ЗАКЛАДИ БРОВАРСЬКОЇ ТА ЗАЗИМСЬКОЇ ГРОМАД ПЕРЕВІРИЛИ НА ГОТОВНІСТЬ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Підготовка закладів освіти територіальних громад до роботи в очному режимі триває. Фахівці Київської обласної військової адміністрації здійснюють перевірки освітніх установ на їхню готовність до нового навчального року та облаштування укриттів. Заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко побувала в закладах освіти Броварської та Зазимської територіальних громад.

У Броварській територіальній громаді функціонують 13 комунальних закладів загальної середньої освіти та 29 закладів дошкільної освіти. Усі заклади освіти розпочнуть роботу в очному та змішаному форматах. Ремонтні роботи в укриттях у більшості шкіл вже завершилися. Заплановано повторні об’їзди комісіями, що були створені в органах місцевого самоврядування та виконавчої влади.

У Зазимській територіальній громаді функціонують чотири школи та п’ять дитячих садків. Очно з вересня працюватимуть два заклади дошкільної освіти і три школи. З інших шкіл буде здійснено підвезення учнів до установ з облаштованими укриттями. Варто відзначити, підготовка до нового навчального року та облаштування укриттів в обох територіальних громадах проходить на високому рівні. Із місцевих бюджетів на це виділено необхідні кошти: у Броварській ТГ – понад 6,5 млн гривень, у Зазимській ТГ – 3,5 млн гривень..

ПРИВІТАННЯ ГОЛОВИ КИЇВСЬКОЇ ОВА ОЛЕКСІЯ КУЛЕБИ З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Шановна громадо Київщини, українці!

Вітаю зі святом! Цьогоріч для всіх нас День Незалежності як ніколи великий та важливий день. Рівно пів року, як триває повномасштабна війна. Усі ми боремося за нашу свободу, за право бути українцями. Київська область стала стіною на захисті столиці. На захисті України. На захисті Незалежності. 270 населених пунктів постраждали від дій російської армії. Ірпінь, Буча, Бородянка, Гостомель… А ще Макарів, Мощун, Кухарі, Велика Димерка, Перемога, Демидів, Підгайне та сотні інших сіл і міст, що взяли на себе удар, але залишилися нескореними та незалежними. Обухів, Переяслав, Бровари, Фастів і ще сотні міст та сіл нашого регіону стали надійним тилом і не припиняли працювати. Сьогодні ці населені пункти є опорою для вимушених переселенців та відбудови області. Цим ми і відрізняємося від рашистів – ми одна родина, яка у важкий момент працює спільно та злагоджено.

Ми вчимося жити, розвиватися, воювати та відбудовувати. Сьогодні наше завдання – не просто відновити регіон, а зробити його кращим. Кожен з нас сьогодні герой, який в умовах війни, небезпеки, ракетних ударів – продовжує працювати та воювати на своєму фронті. Розміновані населені пункти, проведена електрика, зв?язок та інші комунікації, врятовані життя людей, навчання дітей, працюючий транспорт, працюючі магазини.

Це все робота безстрашних та сміливих. Ми всі разом б’ємося за незалежність. Працюймо на результат, заради перемоги! Зі святом! Із Днем Незалежності!.

АЛГОРИТМ ДІЙ НАСЕЛЕННЯ ПІД ЧАС ОПОВІЩЕННЯ СИГНАЛУ «УВАГА ВСІМ! ПОВІТРЯНА ТРИВОГА»

Штаб оборони Київської області розробив алгоритм дій населення, яке перебуває вдома та на роботі під час сигналу повітряної тривоги. Про це йдеться у Протоколі наради силового блоку оперативного штабу Ради оборони Київської області №8 від 17.08.2022 року.

Відповідальні особи мають завчасно потурбуватися про безпеку відвідувачів закладів та персоналу. Зокрема, розробити маршрути до найближчого укриття та позначити їх відповідними покажчиками. Під час сигналу повітряної тривоги негайно сповістити про це персонал та відвідувачів.

Дії населення під час оповіщення сигналу «Увага всім! Повітряна тривога»

Власники та адміністратори торговельно-розважальних закладів та закладів громадського харчування

– періодично доводити інформацію до відвідувачів щодо дій у разі загрози за сигналом «Увага всім! Повітряна тривога» через гучномовець тощо;

– організувати швидку евакуацію відвідувачів та персоналу до найближчого укриття.

Відвідувачі цих закладів

– не залишати неповнолітніх дітей без нагляду;

– у разі оголошення евакуації негайно залишити приміщення;

– під час евакуації спускатися сходами, прямувати визначеними маршрутами до укриттів;

– зберігати спокій, не піддаватися паніці, зберігати здатність швидко і правильно оцінювати ситуацію.

Учителі та відповідальної особи під час проведення навчальних занять

– миттєво сповістити словесно учнів про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації та припинити навчальне заняття;

– відповідальна особа разом із вчителями має скоординувати хід евакуації учнів від класу до захисної споруди (укриття);

– медичний працівник повинен знаходитись у відведеному для нього місці для швидкого надання медичної допомоги;

– всередині захисної споруди відповідальні особи повинні забезпечити, щоб учні швидко та обережно зайняли свої місця. Відповідальний за клас повинен перевірити наявність усіх учнів.

Водії громадського транспорту

– у разі здійснення пасажирських перевезень у межах одного населеного пункту, зупинитися на найближчій зупинці громадського транспорту;

– у разі здійснення перевезення громадян на внутрішньо обласних маршрутах, зупинитися на найближчій зупинці в місті, селищі чи селі для подальшого переміщення пасажирів та водія до найближчого укриття;

– якщо захисної споруди поблизу немає, сховатися за бетонними плитами, бордюром, лягти в заглибленнях землі;

– після відбою тривоги очікувати пасажирів протягом 10 хвилин. Пасажири, які за цей час не встигли повернутися до транспортного засобу, користуються наступним рейсом. Оплата за проїзд повторно в обох випадках не здійснюється.

Персонал закладів із постійним перебуванням літніх людей і осіб з порушеннями зору та слуху

– за кожною особою з порушеннями зору або слуху, а також за особами, які не можуть самостійно пересуватись, закріпити відповідального за евакуацію даної особи;

– організувати евакуацію персоналу та відвідувачів із приміщень, перевірити відсутність людей у приміщеннях закладу після евакуації.

Населення, яке перебуває вдома

– ввімкнути телевізор, радіоприймач aбo уточнити інформацію за допомогою доступних Інтернет-ресурсів та ознайомитися з інформацією про характер тривоги;

– за можливості попередити самотніх людей, які мешкають поруч;

– швидко одягнутися та одягнути дітей, взяти «тривожну валізу» та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття;

– якщо немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в квартирі: подалі від вікон, у коридор – за несучі стіни або до ванної кімнати.

Населення, яке перебуває на роботі

– виконати заходи, передбачені на цей випадок Планом дій або Інструкцією, розробленою керівництвом, та діяти за вказівками керівництва;

– швидко, без паніки зайняти місце в захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні).

ПІДПРИЄМСТВА КИЇВЩИНИ ВІДНОВЛЮЮТЬ ВИРОБНИЦТВО ТА ЕКСПОРТ БІЛЬШ АКТИВНО В ПОРІВНЯННІ З ІНШИМИ РЕГІОНАМИ – ОПИТУВАННЯ БІЗНЕСУ

Департамент економіки та цифровізації Київської ОВА спільно з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій продовжує щомісячне опитування представників бізнесу Київщини. Друге опитування, що пройшло у липні, показало – підприємства Київщини відновлюють виробництво та експорт більш активно, ніж по Україні в цілому.

Основні результати опитування:

– Відсоток підприємців, які повідомили про зростання обсягів виробництва, збільшився втричі – з 4,8% у червні до 15% у липні.

– Частка тих, хто оцінює фінансово-економічну ситуацію на Київщині як погану, зменшилась із 40,9% до 15%. По Україні цей показник зменшився із 40,1% до 31,9%. Відсоток тих, хто вважає її хорошою, збільшився з 4,5% до 50% у липні, по Україні – з 6,8% до 10,3%.

– Ситуація з відновленням виробництва в області є кращою, ніж в цілому по Україні, оскільки майже дві третини опитаних працюють майже на повну або навіть вищу за повну потужність. Зокрема, 55% опитаних у регіоні працювали на рівні 75% – 99% порівняно з довоєнним періодом. По Україні цей показник складає 36%.

– Серед опитаних підприємств у Київській області жодне не зупинило роботу в липні.

– Близько половини підприємств регіону оцінили державну політику з підтримки бізнесу позитивно.

– Найбільшими складнощами для бізнесу Київської області є безпека роботи, брак палива та перевезення сировини або товарів територією України. На кожну з цих проблем вказали по 29% опитаних підприємств.

Нагадаємо, що перше опитування підприємців Київщини було проведено в червні 2022 року.

ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПРОЕКТ «ЩОДЕННИК ВІЙНИ»

До Дня Незалежності Київська ОВА презентувала новий відеопроект «Щоденник війни». Про це повідомив на своєму телеграм каналі голова Київської ОВА Олексій Кулеба. У першій серії проекту розповідається історія цивільно-військової співпраці в Мощуні. Село розташоване за шість кілометрів від лінії столиці і стало центром запеклих боїв за Київ.

Опір та оборона Мощуна відрізнялись тим, що росіяни зробили безліч спроб, аби в нього зайти. Проте їм це не вдалось. Олексій Кулеба також зазначив, що під час запеклих боїв у селі українські військові допомагали цивільним людям, зокрема з евакуацією.

«Весь світ вже знає про Ірпінь, Бородянку, Бучу, Гостомель. Ці населені пункти без перебільшень герої! Але ми хочемо, щоб увесь світ знав й про кожне містечко та село Київщини, що стали на захисті столиці», – підсумував Олексій Кулеба.

УКРИТТЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ НЕМІШАЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПЕРЕВІРИЛИ НА ГОТОВНІСТЬ ДО СТАРТУ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Фахівці Департаменту освіти і науки Київської ОВА продовжують перевіряти освітні заклади на готовність до нового навчального року. 23 серпня представники департаменту побували в школах та дитячих садках Немішаївської територіальної громади.

У громаді функціонують чотири заклади загальної середньої та сім закладів дошкільної освіти. Із 1 вересня в установах громади розпочнеться навчання в офлайн та змішаному форматі. Тривають останні підготовчі роботи в укриттях закладів. У них будуть створені належні умови для комфортного перебування дітей під час навчального процесу. Крім того, розроблено маршрут підвезення дітей з однієї школи, що не зможе працювати в очному режимі.

Перевірки закладів освіти громад та готовність їхніх укриттів до нового навчального року продовжуються.

У ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ КИЇВЩИНУ ВІДВІДАЛИ МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ ПОРТУГАЛІЇ ТА ДЕЛЕГАЦІЯ ПАРЛАМЕНТАРІВ ДЕРЖАВ-ЧЛЕНІВ ЄС «UNITED FOR UKRAINE»

24 серпня, в День Незалежності України Київщину відвідали дві іноземні делегації.

В Ірпені побувала португальська делегація на чолі з Міністром закордонних справ Португалії Жоао Гомешем Кравіньо. Міністр на власні очі побачив руйнування мирних житлових кварталів міста.

Також у цей день на Київщині перебувала делегація парламентарів держав-членів ЄС «United for Ukraine» (U4U). До її складу увійшли 30 представників парламентів країн ЄС. Високі гості побували в деокупованих населених пунктах Київщини – Макарові, Андріівці, Бородянці, Ірпені та Бучі. Кожен із парламентарів мав змогу побачити руйнівні наслідки російської агресії, приклади воєнних злочинів загарбників та хід відновлюваних робіт, що наразі ведуться у визволених населених пунктах.

Під час візиту делегаціям розповіли про хід розмінування територій Київщини, а також про дні боїв та евакуації.

ОСВІТЯНИ КИЇВЩИНИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ПОЧАТКУ НОВОГО НАЧАЛЬНОГО РОКУ

25 серпня відбулася обласна педагогічна конференція. Цього року вона пройшла під гаслом «Київщина: освіта нескорених».

Освітній діалог відбувся в очно-дистанційному форматі та транслювався у 69 онлайн-студіях територіальних громад області. До обговорення питань розвитку освіти в області, роботи під час воєнного стану долучилось понад 1000 педагогів Київщини. Захід відкрила заступниця Міністра освіти і науки України, кандидат педагогічних наук, заслужена працівниця освіти України Віра Рогова, яка ознайомила присутніх з моделями організації освітнього процесу, що напрацьовані Міністерством освіти і науки України. Вона акцентувала увагу на організації освітнього процесу, зокрема й учнів, які знаходяться за кордоном.

Заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко сконцентрувалась у своєму виступі на відновленні очного навчання, підготовці закладів освіти до нового року, створенні безпечних умов для учасників освітнього процесу, продовженні впровадження реформ у галузі освіти в умовах воєнного стану. «На Київщині від дій окупантів постраждали більше 200 закладів освіти. 5 шкіл та 6 дитячих садків знищені вщент. Але ми все відбудуємо та відремонтуємо. Ми, як освітяни, маємо зробити все можливе для гідної підготовки та старту нового навчального року. Готуємось розпочати освітній процес, як завжди, 1 вересня, а формат буде залежати від безпекової ситуації в регіоні», – зазначила Жанна Осипенко.

Учасники конференції обговорили навчання учнів правилам протимінної безпеки, надання соціально-психологічної допомоги дітям, навчання педагогічних працівників..

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ПІДГОТОВКА ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ – ЦЕ ЧАСТИНА ЕФЕКТИВНОЇ ОБОРОНИ ДЕРЖАВИ

Підготовка до зимового періоду триває на належному рівні. Відновлення пошкоджених об?єктів йде згідно з графіком. Про це повідомив у своєму відеозверненні голова Київської ОВА Олексій Кулеба. «Готовність Київщини до зимового періоду станом на сьогодні – 70%. Тому впевнений, що все працюватиме стабільно, а обігрів буде безперебійним», – зазначив він. Крім того, Олексій Кулеба повідомив, що під час російської агресії на території Київської області ушкоджень зазнали 64 котельні. На сьогодні 47 із них вже відновили. На решті об’єктів роботи будуть завершені до початку опалювального сезону.

Зважаючи на ймовірність нанесення ракетних ударів, зокрема по енергетичній інфраструктурі, важливою є підготовка до надзвичайних ситуацій. Для цього на комунальних підприємствах тепло-, водопостачання та водовідведення області вже запаслись необхідними матеріалами для ліквідації можливих наслідків. Це трубопроводи, комплектуючі та будівельні матеріали для ремонту теплових мереж і котелень. Очільник Київської ОВА наголосив, що для стабільного проходження зими необхідно зменшити споживання природного газу та переходити на альтернативні види палива.

Станом на сьогодні 48 котелень, що опалюють заклади освіти, переводять на альтернативні види палива – дрова, пелети та електроопалення. Наразі вже завершено роботи на 2 котельнях Тетіївської та Дівичківської громад. На 27 об’єктах роботи ще тривають, на 19 котельнях проводиться підготовка та погодження проектної документації. «Готуйтеся до цього найскладнішого опалювального сезону. Ми забезпечимо наявність тепла, але дуже прошу ставитися до нього дбайливо. Тепло – це цінність, що необхідна нам усім», – підсумував Олексій Кулеба..

У БОГУСЛАВІ ЗАПРАЦЮВАЛО ВІДДІЛЕННЯ ГЕМОДІАЛІЗУ

25 серпня в Богуславській центральній лікарні відкрито відділення амбулаторного гемодіалізу. У його відкритті взяли участь міський голова Богуслава Віталій Хоменко, заступник голови Київської ОВА Віталій Власюк, директорка Департаменту охорони здоров’я КОВА Олена Єфименко.

Відділення обладнано 4 апаратами гемодіалізу, які зможуть забезпечити лікування пацієнтів з громад півдня Київщини. За словами міського голови Богуслава Віталія Хоменко, гемодіалізне обладнання лікарні передала фірма LYSOFORM. Наразі відділення забезпечене всім необхідним, у ньому розпочав роботу кваліфікований лікар.

«Це велика подія для громади. Раніше пацієнтам для проведення життєнеобхідної процедури треба було їхати кожного дня до Києва або до Білої Церкви. Тепер вони зможуть отримувати лікування в себе в Богуславі. Незважаючи на війну, ми розвиваємося, не забуваючи, що іноді людяність важливіша за прагматизм. Дякую всім причетним до цієї важливої події», – зауважив заступник голови Київської ОВА Віталій Власюк. 

 

9.  Відвідування Київської області міжнародними делегаціями

Київська область стала місцем воєнних злочинів російської армії проти цивільного населення та людяності загалом. Буча, Гостомель, Ірпінь, Бородянка та інші населені пункти Київщини стали живим доказом воєнних злочинів. І про це повинен знати весь світ. Тому дуже важливо, приділити увагу міжнародної спільноти до цієї проблематики. Це в свою чергу допомагає зміцнювати проукраїнську коаліцію та збільшувати допомогу у відбудові Київської області. 

На цьому тижні Київську область з офіційними візитами відвідали:

  • делегація членів Уряду Королівства Нідерландів — Міністерки оборони Кайси Оллонґрен і Міністерки зовнішньої торгівлі та співпраці заради розвитку Лісьє Схрейнемахер (м. Ірпінь)
  • Міністр освіти, молоді та спорту Чеської Республіки Владімір Балаш (м. Ірпінь, смт. Гостомель
  • міжнародна парламентська делегація U4U (30 представників парламентів країн ЄС) (смт. Макарів, с. Андріївка, смт. Бородянка, м. Буча, м. Ірпінь)
  • Міністр закордонних справ Португалії Жоао Гомеш Кравіньо (м. Ірпінь)
  • Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо. (м. Ірпінь)
  • Делегація Комітетів у закордонних справах парламентів Естонії, Латвії, Литви та Фінляндії  (смт Бородянка, м. Буча, м. Ірпінь)

 

10.   Корисна інформація для розповсюдження серед населення

В УКРАЇНІ СТВОРЮЮТЬ СИСТЕМУ ЕКСТРЕНОЇ ДОПОМОГИ НАСЕЛЕННЮ ЗА ЄДИНИМ ТЕЛЕФОННИМ НОМЕРОМ 112

Це одне із євроінтергаційних зобов’язань нашої держави у рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Верховна Рада Україна у першому читанні прийняла відповідний законопроект. На лінію 112 зможуть звертатися за допомогою також люди, які не володіють державною мовою.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий розповів, що тепер, у разі ДТП, щоб звернутися до служб екстреної допомоги не потрібно буде телефонувати за різними номерами телефонів, такими, як 101, 102 чи 103 достатньо буде набрати єдиний номер 112.

В УКРАЇНУ ДОСТАВЛЕНО 100 ТИС. ДОЗ ВАКЦИНИ JANSSEN (JCOVDEN) У РАМКАХ COVAX

4 серпня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 100 000 доз векторної вакцини від COVID-19 Janssen (Jcovden) в межах міжнародної ініціативи COVAX. Вакцина розподілена та доставлена Міністерством охорони здоров’я в 21 область України та місто Київ. Київська область отримала 4 тис. доз вакцини Janssen (Jcovden).

«Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку України. Адже коронавірусна хвороба нікуди не зникла, ми продовжуємо фіксувати збільшення кількості нових випадків захворювання. Під час війни, коли люди часто змушені перебувати в умовах скупчення та не мають повноцінного доступу до медичної допомоги, захист від COVID-19 за допомогою вакцинації є особливо важливим», – наголосив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

ВООЗ в Україні навчила понад 100 медичних працівників і тренерів з усіх регіонів для проведення подальших каскадних тренінгів з використання вказаної вакцини. За підтримки ВООЗ українські медики отримали понад 23,000 екземплярів робочих матеріалів про використання цієї вакцини, ще більше матеріалів будуть виготовлені найближчим часом.

Janssen – це векторна вакцина, розроблена фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Має торговельну назву Jcovden. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Вакцина призначена для людей віком від 18 років. В Україні для первинного курсу вакцинації вводять одну дозу.

Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та багато інших країн. В Україні вакцину Janssen зареєстрували 2 липня 2021 року.

Нагадуємо, що від початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримує вакцини від коронавірусної хвороби тільки безкоштовно у межах COVAX – міжнародної ініціативи, яка сприяє доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн. Поставки від імені ініціативи продовжаться, щоб захистити якомога більше людей в Україні від коронавірусної хвороби.

Вакцинуватися від COVID-19 в Україні можуть усі дорослі та діти від 12 років. Бустерну дозу можуть зробити всі люди, старші 18 років. Також в Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти коронавірусної хвороби усім людям віком від 60 років, а також людям віком 18-59 років із хворобами, які підвищують ризик важкого перебігу COVID-19.

ВООЗ, ЮНІСЕФ, GAVI, ЄС, Велика Британія, USAID продовжили та розширили підтримку України щодо вакцинації від COVID-19 в рамках їхнього реагування на пандемію COVID-19 під час війни та подальшої надзвичайної гуманітарної ситуації. Поставки COVAX продовжуватимуть захищати якомога більше людей в Україні від коронавірусної хвороби.

ОНЛАЙН-ДОСТУП ДО ІНФОРМАЦІЇ ЩОДО НАВЧАННЯ ЧИ ДОКУМЕНТІВ ПРО ОСВІТУ В ЄДЕБО ВІДТЕПЕР МОЖНА ОТРИМАТИ ЧЕРЕЗ «ДІЯ.ПІДПИС»

Отримати інформацію з ЄДЕБО щодо деяких документів про освіту та періодів навчання можна за допомогою сервісу «Дія.Підпис». Відповідна функція впроваджена командами МОН, Мінцифри та ДП «Інфоресурс» 22 серпня 2022 року.

Раніше скористатися цією послугою можна було виключно через особистий кваліфікований електронний підпис. Водночас сервіс «Дія.Підпис» не потребує окремої процедури замовлення електронного підпису та надає змогу отримати інформацію, використовуючи застосунок «Дія» у смартфоні.

Користувачам необхідно зробити 5 простих кроків:

Зайти на сторінку реєстру.

Серед сервісів підпису обрати «Дія.Підпис».

Зчитати QR-код, що з’явиться на екрані застосунку «Дія».

Пройти ідентифікацію.

Накласти електронний підпис на документ і отримати послугу.

«Створення зручних і доступних електронних сервісів у сфері освіти – один із пріоритетів нашої роботи. Сподіваємося, що новація дозволить більшій кількості людей швидко й безпечно отримати інформацію щодо навчання та документів про освіту. Онлайн-послуга є затребуваною: від початку року нею скористалися десятки тисяч громадян», – повідомила директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік..

УРЯД ДОПОМОЖЕ ВЕТЕРАНАМ З ЖИТЛОМ, РОБОТОЮ ТА МОЖЛИВОСТЯМИ РОЗПОЧАТИ ВЛАСНИЙ БІЗНЕС

Уряд активно працює над інтеграцією ветеранів війни до цивільного життя. Для цього вже запрацювали шість грантових програм, які дозволять отримати кошти для започаткування і розвитку власного бізнесу. В жовтні стартує іпотечна програма, що допоможе їм придбати власне житло. А центри зайнятості освоюють специфіку взаємодії з ветеранами, аби запропонувати кожному з них гідну роботу. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко під час Форуму ветеранів та волонтерів.

 «Для України великий виклик інтегрувати ветеранський рух в економічне життя. До повномасштабного вторгнення ми мали близько 500 тисяч учасників українсько-російської війни, тепер їх кількість збільшиться і може сягнути 2 мільйонів. Президент Володимир Зеленський чітко окреслив завдання, які стоять перед Урядом та Міністерством економіки. Це реабілітація ветеранів, забезпечення їх соціальним житлом, гідними умовами праці та надання можливості розпочати власну справу. Таким чином ми будемо мати велику ветеранську армію відновлення, внесок якої в економіку може стати однією з точок росту. Вже працюємо над тим, аби виконати ці завдання й маємо результати», – наголосила Юлія Свириденко.

За її словами, з жовтня стартує державна іпотечна програма, спрямована на військовослужбовців, ветеранів, лікарів та вчителів. «Її пільгові умови передбачають кредит під 3% на 20 років з початковим внеском в розмірі 20%. Розширюємо можливості ветеранів у підприємництві. Для тих, хто хоче та може займатися власною справою, розпочали реалізацію шести грантових програм. Це програма «Своя справа» – мікрогранти до 250 тис. грн. Можна відкрити свою кав’ярню, перукарню, СТО та інший невеликий бізнес. Вхід до програми максимально цифровізований, алгоритм подачі документів простий та зрозумілий. За цією програмою є перші результати –  на рахунки одержувачів мікрогрантів державою перераховано 52,7 млн грн», – повідомила Міністр економіки України.

 Також вона проінформувала про можливості для ветеранів за іншими грантовими програмами. «Окремі програми у сфері сільського господарства – садівництво та створення теплиць. Держава фінансує 70% усіх витрат для першої тисячі заявників. Для ветеранів, які займаються IT, діє програма підтримки стартапів. Особливо нам важливо розвивати технології military-tech для зміцнення обороноздатності та безпеки. Інтегруватися в цивільне життя допоможе програма «Старт в ІТ». Держава оплачує навчання за спеціальністю «інформаційні технології», яка сьогодні найбільш затребувана на ринку праці», – заявила Юлія Свириденко. Вона відзначила, що для ветеранів, які не мають хисту до бізнесу, повинні бути безбар’єрні умови інтеграції на ринку праці. «Державні центри зайнятості сьогодні змінюють підходи в роботі з ветеранами та стають більш клієнтоорієнтованими. Вони врахують усі особливості досвіду учасників бойових дій. Нададуть їм широкий спектр послуг з працевлаштування, забезпечить перекваліфікацію та якісний підбір вакансій. В цьому контексті важливо, аби Парламент в другому читанні ухвалив законопроект № 6067. Він серед іншого передбачає компенсацію роботодавцям частини витрат на оплату праці за працевлаштованих ветеранів, які понад 6 місяців були зареєстровані в якості безробітних», – повідомила Перший віце-прем’єр-міністр..

МОЗ: 8 ВІДПОВІДЕЙ НА ЗАПИТАННЯ ЩОДО ЙОДНОЇ ПРОФІЛАКТИКИ

Міністерство охорони здоров’я отримало багато додаткових запитань про йодну профілактику Спеціалісти Міністерства подготували відповіді на найпоширеніші з них.

1. Чому розчин йоду неефективний? Адже в його складі той самий йодид калію? Інші види йодних розчинів (спиртовий розчин йоду, розчин Люголя, повідон-йод) не всмоктуються та не накопичуються в щитоподібній залозі, отже не захистять від радіоактивного йоду. Йдеться як про приймання всередину, так і про нанесення йодних сіточок. Прийом зазначених препаратів в кращому випадку не принесе жодного ефекту, в гіршому ж – зашкодить (хімічні опіки ротової порожнини, стравоходу тощо). Тому єдиним препаратом для ефективної йодної профілактики залишається калій йодид.

2. Чому калій йодид не рекомендовано вживати людям 40+?  Після 40 років щитоподібна залоза майже не накопичує радіоактивний йод, отже прийом калію йодиду може завдати більше шкоди, ніж користі. Варто пам’ятати, що калій йодид захищає лише щитоподібну залозу і не може захистити інші органи.

3. Чи можна використати для йодної профілактики препарати, що містять меншу кількість такої ж активної речовини? Подібні препарати або харчові домішки містять у сотні разів меншу дозу калія йодиду, ніж необхідно для профілактики опромінення у разі ядерних подій. Прийом сотень таблеток таких препаратів не може розглядатися як реальний профілактичний захід, оскільки людина просто фізично не здатна спожити таку величезну кількість таблеток.

4. Як розрахувати потрібну дозу йодиду калію дітям? Слід дуже уважно ставитися до дозування препарату. Потрібну дозу допоможе розрахувати лікар. Украй важливо не плутати міліграми (мг) і мікрограми (мкг). Зокрема, препарат, доступний для йодної профілактики в Україні, містить 125 мг активної речовини в 1 таблетці.

5. Якщо жінка, старша за 40 років, вагітна або годує грудьми, чи потрібно їй приймати йод? Так. У цьому випадку приймати калій йод треба. Під час вагітності та годування грудьми щитоподібна залоза жінки є активнішою, ніж у невагітних жінок, і кількість радіоактивного йоду, що поглинається, збільшується.

6. Чи потрібно приймати калій йодид людям, у яких видалена щитоподібна залоза? А якщо видалена одна доля? Якщо вам повністю видалили щитоподібну залозу, калій йодид приймати не потрібно. У разі, якщо видалення було частковим, й одна доля залишилася, потрібно проконсультуватися з лікуючим лікарем.

7. Коли приймати калій йодид? Препарат не можна використовувати «для профілактики». Його приймають одноразово виключно після оповіщення від офіційних органів влади. Оптимальним є прийом калію йодиду за 6 годин до впливу радіоактивного йоду. Зважаючи на малу ймовірність прогнозування такої ситуації, допустимим для прийому препарату є проміжок часу від 24 годин до моменту надходження радіоактивного йоду до організму та до 8 годин після його впливу. Пізніший прийом препарату є шкідливим для організму. У будь-якому випадку потрібно дочекатися офіційного оголошення місцевих органів влади про початок йодної профілактики.

8. Що робити тим, хто вже приймав калій йодид профілактично (наприклад, пили 5 днів)? Якщо приймали калій йодид щодня у повній дозі 125 мг, то слід негайно припинити його прийом, оскільки це є недоцільним передозуванням і шкідливим перевантаженням щитоподібної залози. Якщо ж вживали інші засоби зі значно меншою дозою активної речовини, – то не звертати на це уваги і виконувати поточні вказівки з йодної профілактики рекомендованим препаратом (фармацевтична форма 125 мг)..

АВТОМАТИЧНА РЕЄСТРАЦІЯ ТОВ ТЕПЕР ДОСТУПНА НА ПОРТАЛІ ДІЯ, – МІНЦИФРИ

З 24 серпня Мінцифри запускає нову послугу на порталі Дія – автоматична реєстрація ТОВ. «У жовтні 2020 року запрацювала реєстрація ТОВ із держреєстратором. За цей час послугою скористувалося близько 13 тисяч українців. Зараз ми прибираємо людський фактор з цієї послуги та скорочуємо час на її отримання. Ніяких бюрократичних квестів, збору папірців та годин в чергах. Тепер відкрити власне товариство із обмеженою відповідальністю можна відкрити за декілька хвилин.

Ми віримо у те, що автоматичні послуги – найефективніші. Вони зручні, користуватися ними можна де завгодно. А від результату користувача відділяє усього декілька кліків. Автореєстрація ТОВ – ще один крок до спрощення спілкування бізнесу із державою. Оскільки такі послуги мають бути простими та зручними. Вони заощаджують не тільки бюджетні гроші для держави, а й час для підприємців, який вони можуть витратити на розвиток власної справи», – зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як зареєструвати ТОВ на порталі Дія:

авторизуйтеся на порталі Дія;

заповніть заяву на реєстрацію ТОВ, вкажіть необхідні дані;

підпишіть заяву електронним підписом;

після цього система автоматично сформує та надішле вашу заяву на реєстрацію ТОВ – і все.

ТОВ буде зареєстровано автоматично, якщо заява відповідає усім умовам, ТОВ буде зареєстрований автоматично. Якщо ж не відповідає хоча б одній з умов — реєстрація відбудеться за участі державного реєстратора, онлайн, протягом 1 робочого дня..

У МЕЖАХ ПРОГРАМИ «ДОСТУПНІ КРЕДИТИ 5–7–9» АГРАРІЇ ЦЬОГОРІЧ ЗАЛУЧИЛИ 55 МЛРД 851 МЛН ГРН КРЕДИТІВ

З 1 червня 12 002 аграрії залучили 17 млрд 290 млн грн кредитів, у тому числі за програмою портфельних гарантій 80 % – 1 млрд 550 млн грн. Лідерами за обсягами кредитування за цей період є Вінницька (2 млрд 759 млн грн), Київська (2 млрд 682 млн грн), Чернігівська (1 млрд 638 млн грн), Хмельницька (1 млрд 202 млн грн), Сумська (1 млрд 75 млн грн) області.

Найбільші обсяги кредитів за цей час надали: «Ощадбанк» (4 млрд 640 млн грн), «Райффайзен Банк» (3 млрд 921 млн грн), «Креді Агріколь банк» (3 млрд 198 млн грн), «ПриватБанк» (1 млрд 827 млн грн), «ПУМБ» (1 млрд 246 млн грн), «Укргазбанк» (1 млрд 43 млн грн), Укргазбанк(1 млрд 42 млн грн). У цілому за 2022-й рік станом на сьогодні вже 30 084 с/г товаровиробників залучили кредитів на суму 55 млрд 841 млн грн. З них під посівну кампанію до 1 червня – на суму 38 млрд 551 млн грн.

Загалом за програмою портфельних гарантій 80 % видано кредитів на суму в 25 млрд 598 млн грн. Аграрії залучають кредити у межах програми «Доступні кредити 5-7-9». Загалом воля дозволяє стартапам та бізнесам отримати від 100 тис. до 90 млн грн. Відсотки сягають від 0% до 9% залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва. Агробізнесу банки, як правило, пропонують спеціальні умови графіку погашення кредиту.

Нагадаємо, Уряд затвердив порядок використання 1,5 млрд грн на підтримку малих і середніх фермерів та сільгоспвиробників. Агровиробники зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів на онлайн-платформі Державний аграрний реєстр.  Крім того Постановою КМУ № 916 від 29 липня 2022 року  пролонговано з 6 місяців до 12 місяців кредити за ставкою 0 % річних, які надавалися під посівну кампанію..

 

РОЗ’ЯСНЕННЯ ДЕРЖСПЕЦЗВ’ЯЗКУ: ЯК ПЕРЕВІРИТИ, НА ЯКИХ ПРИСТРОЯХ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ ВЛАСНІ АКАУНТИ

Перевіряти активність своїх акаунтів потрібно регулярно, щоб пересвідчитися у відсутності підозрілих сторонніх дій із вашими обліковими записами. Така опція є у налаштуваннях безпеки багатьох програм і сервісів, повідомляє Урядовий портал.

Для акаунтів Google: Зайдіть у свій обліковий запис Google та оберіть у меню категорію Безпека. Оберіть пункт Ваші пристрої та натисніть Управління усіма пристроями. Тут ви побачите перелік усіх пристроїв, на яких відбуваються активні сеанси або ж з яких здійснювався вхід в обліковий запис за останній період. Виберіть потрібний пристрій, який більше не використовуєте, та натисніть Вийти.

Важливо! Якщо ви побачили у переліку незнайомий пристрій, із якого здійснювався вхід до вашого акаунту, негайно змініть паролі задля безпеки.

Аналогічна опція є також у більшості популярних соцмереж і месенджерів. Наприклад:

Telegram Налаштування – Пристрої – Вийти з акаунтів на всіх пристроях, крім цього (або обрати один з активних сеансів і натиснути Завершити).

Facebook Налаштування – Безпека – Безпека та вхід – Активні сеанси. Обрати потрібний, натиснути Вийти.

WhatsApp Меню (знак у вигляді трьох вертикальних крапок) – Підключені пристрої – Активність пристроїв. Обрати потрібний і натиснути для відключення.

Instagram Меню (знак у вигляді трьох горизонтальних ліній у правому верхньому кутку) – Налаштування – Безпека – Входи в обліковий запис. Обрати потрібний активний сеанс та натиснути Вийти..

 

 

11.  Новини Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України

Президент України підписав закон про обовязкове розміщення бомбосховищ у новобудовах.

Закон передбачає зміну підходів до формування системи споруд цивільного захисту під час планування та забудови територій на рівні містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях. Зокрема, документація має обов’язково містити розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту, який визначає план розвитку захисних споруд та забезпечення безперешкодного доступу до укриттів.

У Верховній Раді України готуються до слухань про стратегію деокупації Криму і працюють над законопроєктами про національні спільноти, про статус кримськотатарського народу, повідомив речник українського парламенту Руслан Стефанчук.

"Ми напрацьовуємо низку… законодавчих актів, які… підтримають тих, хто страждає від цієї (російської – ІФ) агресії. Йдеться, зокрема, про закони України про національні спільноти, про статус кримськотатарського народу, а також у парламенті найближчим часом будуть проведено слухання щодо стратегії деокупації та реінтеграції Криму", - сказав Стефанчук на 2-му саміті Кримської платформи. Стефанчук наголосив, що Верховна Рада готова до законодавчої підтримки, спрямованої на захист українських громадян, які проживають у Криму та постраждалих внаслідок окупації, на допомогу у відновленні Криму після деокупації, на залучення інвесторів і донорів.

Верховна Рада активно працює над своєю частиною євроінтеграційних завдань, щоб до кінця року розпочалися переговори про членство України в Європейському Союзі, заявив голова українського парламенту Руслан Стефанчук. "На фінальній стадії - створення у кожному комітеті Верховної Ради України підкомітетів, які будуть займатися виключно питаннями євроінтеграції. Порядок оформлення всіх євроінтеграційних актів змінено. Такі документи мають таблицю відповідності директивам ЄС. Призначено членів ВРП за квотою парламенту. Це було серед вимог", - сказав Стефанчук на зустрічі з головою представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом.

Верховна Рада планує на найближчому пленарному засіданні розглянути законопроєкт про боротьбу з відмиванням грошей відповідно до стандартів Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF), як цього вимагає Європейська комісія, повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. "Питання про посилення контролю за фінансовими операціями, так зване FATF. Ми будемо цей законопроєкт голосувати на найближчому засіданні Верховної Ради України", - сказав спікер. Забезпечення відповідності українського законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам FATF є однією із семи вимог Єврокомісія у зв'язку з наданням Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу та збереження його в подальшому.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії видатки державного бюджету сягнули майже 1 трлн. З них понад 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни. Тобто більше ніж 40% усього, що ми витрачали з державного бюджету, – це потреби армії. 288 млрд грн на зарплати військових. 135 млрд грн – на придбання та ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів і продукції оборонного призначення", - сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок. Прем'єр зазначив, що сьогодні українці свідомі як ніколи. "Український бізнес і українські громадяни, незважаючи на складнощі, сплачують податки, адже знають - вони допомагають армії та нашим військовим. Решта видатків держави фінансуються за рахунок допомоги наших міжнародних союзників і запозичень через військові облігації", - додав він

 
архів Опитування
Де Ви пропонуєте розмістити в Кагарлику Алею слави Героїв, які загинули під час російсько-української війни:
біля пам’ятника Героям Небесної Сотні
41 (9.4 %)
біля головної адмінбудівлі міської ради на місці існуючих стендів
284 (65.14 %)
у Кагарлицькому парку вздовж алеї, що веде від фонтану до Меморіалу Слави
100 (22.94 %)
маю власний варіант
11 (2.52 %)
архів Анонси подій

29.08.2023 року  з 10.00 до 12.00  у Кагарлику здійснюватиме прийом громадян  начальник Обухівської РВА Микола Миколайович КРАВЧУК.

Прийом відбуватиметься в приміщенні міської ради (вул.Героїв Небесної Сотні,1). Попередній запис за телефонами:  6-09-81 (Кагарлицька міська рада);  (04572)5-09-16 (Обухівська районна військова адміністрація).

Кагарлицька міська рада

09201, Київська обл., м.Кагарлик, 

пл. Незалежності, 1   

тел. приймальні  04573-6-12-10,

04573-6-09-81 

ел. пошта kagarlyk_rada@ukr.net

 

ЦНАП (відділ - Центр надання адміністративних послуг)

09201, Київська обл., м.Кагарлик, 

вул. Героїв Небесної Сотні, 1   

     ел. пошта cnap.kagarlyk@ukr.net

     тел.  04573-6-09-83   

Графік прийому громадян у ЦНАПі

Понеділок: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Вівторок: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Середа: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Четвер: з 08:30 до 20:00 без перерви на обід;

П’ятниця: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Субота, неділя – вихідний день.

З метою підвищення надійності електропостачання та запобігання аварій в електричних мережах ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі» буде проводити ремонтні роботи  у мережах Кагарлицької та Ржищівської громад. У зв’язку з виконанням цих робіт буде відключення електроенергії  в таких населених пунктах:

Публікуємо графік "ПРЯМИХ ЗВ'ЯЗКІВ" жителів громади з міським головою Олександром Олексійовичем ПАНЮТОЮ:

МІЖНАРОДНА АСОЦІАЦІЯ ВОЛОНТЕРІВ, ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ТА БІЖЕНЦІВ УКРАЇНИ звертається з проханням долучитися до ініціативи «НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕЄСТР ВОЛОНТЕРІВ УКРАЇНИ Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України».  

БФ «Об’єднання світових культур» / United World Cultures Foundation / UWCF, Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення, Українська молодіжна правнича асамблея проводять ІІІ Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України:

ГО «Вектор прав людини» запрошує до участі у поглибленій тренінговій програмі «Допомога допомагаючим» для спеціалістів та спеціалісток, які надають правову, психологічну та психосоціальну допомогу потерпілим від війни рф проти України.

До 32-ї річниці Незалежності України  організовується проведення Всеукраїнського конкурсу творчих проєктів «Код Нації». Конкурс відбуватиметься з 10 липня по 30 вересня 2023 року та має такі етапи:

Публікуємо витяг із наказу  "ПРО ПРОВЕДЕННЯ МОБІЛІЗАЦІЇ НА ТЕРИТОРІЇ ОБУХІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ":

У зв’язку з проведенням робіт із метою забезпечення виконання вимог до дизайну офіційних вебсайтів органів виконавчої влади, затверджених Наказом Міністерства Цифрової трансформації України від 23 червня 2022 року №57,  ТИМЧАСОВО доступ до матеріалів сайту може бути обмеженим!

Просимо вибачити за тимчасові незручності! 

Актуальні новини публікуються на офіційній сторінці громади у Facebook 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100070883606005

Шановні жителі села Стави!

   Виконавчий комітет Кагарлицької міської ради повідомляє, що з 12.06.2023 року буде відновлено автобусний маршрут

о 06.45  «Стави - Кагарлик»  щоденно (крім суботи).

Для безперебійного руху автобусного маршруту просимо провести роз’яснювальну роботу серед жителів для збільшення кількості пасажирів.

Публікуємо ГРАФІК виїзних прийомів заступників  Кагарлицького міського голови на  серпень  2023 року:

У зв’язку з випадками отруєння дітей  Миронівська філія ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ» проводить дослідження води з  індивідуальних колодязів (безкоштовно), що використовується для споживання дітьми  віком до 3-х років:

Національна програма «ВідНОВА:UA» націлена на активну, драйвову молодь віком від 18 до 35 років, та людей, які бажають дізнатися більше про свою країну,  які вже відвідали багато місць в Україні й на тих, хто тільки мріє про подорожі:

Комунальному підприємству Кагарлицької міської ради «Міськрембудсервіс» на постійну роботу потрібні працівники благоустрою міста.

Основна вимога: уміння працювати з бензоінструментами.

Оплата праці – згідно зі штатним розписом.

Тел. для довідок  5-23-81.

Адміністрація КП КМР «Міськрембудсервіс»

Науково-освітній центр професійного розвитку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого пропонує програму підвищення кваліфікації «Військовий облік на підприємствах, в установах, організаціях, державних органах та органах місцевого самоврядування».

Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області повідомляє.

З 01 квітня 2023 року змінено адресу для листування (поштову адресу):

08001, Київська область, смт Макарів, вул. Варшавська (Пушкіна), 3Б.

Просимо всю просту, цінну, рекомендовану кореспонденцію направляти за новою адресою.

Юридична адреса: 08500, Київська область, м.Фастів, вул. Саєнка Андрія, 10.

В умовах воєнного стану вкрай важливо дбати не лише про особисту безпеку, а й безпеку та недоторканість оселі. Найшвидший та найнадійніший спосіб захистити свій дім – це встановлення сигналізації.  Таку послугу надає спеціалізований підрозділ МВС – поліція охорони. Наряди швидкого реагування працюють цілодобово і мають право виїжджати під час комендантської години:

З метою утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей та пріоритетів  проводиться  Всеукраїнський літературний  конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»:

У зв’язку з активністю нового молодіжного руху «Редан», який є російською інформаційно-психологічною операцією з використанням підлітків для внутрішньої дестабілізації,  Служба у справах дітей та сім’ї  звертається:

Публікуємо звіт післяпроєктного моніторингу довкілля «Реконструкція діючого свинокомплексу по вул. Журавлівка, 1Б в с. Новосілки»

Команда BOOSTYLABS за підтримки BITONFEED оголошує про початок конкурсу для студентів українських вузів.

Оголошуємо про початок конкурсу на грант, у розмірі 20000 гривень.

Міжнародна  гуманітарна організація «Людина в біді» («People in Need»): у нас  безперервно працює Гаряча Лінія психологічної допомоги і підтримки для дорослих і дітей за номером нашого телефону Довіри 0 800 210 160 (конфіденційно, анонімно та цілодобово) безкоштовно зі всіх операторів в Україні.

Публікуємо графік руху маршрутки на Кагарлик-2, який діє з 13.03.2023 р.:

ДТЕК "Київські Регіональні Електромережі"  пропонує для ознайомлення ГРАФІК СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ.

Застосовується тільки у разі,  якщо у НЕК "Укренерго" виникне потреба збалансувати енергосистему

ЛЮДИНА - НЕ ТОВАР! Цінність людського життя - не предмет торгівлі людьми! Торгівля людьми - порушення основоположних прав і свобод

людини і громадянина!  Якщо стосовно Вас або членів Вашої родини вчиняли такі дії:

Жителі Київщини!
    У Київській обласній військовій адміністрації працює телефон «Гарячої лінії».  Якщо вам необхідна консультація щодо роботи структурних підрозділів ОВА, допомога, реагування на будь-яку надзвичайну ситуацію чи випадок на території Київської області, звертайтеся за телефоном: (044) 363 07 34.
? «Гаряча лінія» працює в робочі дні - понеділок-п’ятниця з 9.00 до 18.00.

Повідомляємо, що  Кагарлицька ДПІ  здійснює прийом громадян  за адресою: м. Кагарлик, вул. Незалежності, 1,  (колишнє  Управління соціального захисту),  1 поверх, у приміщенні   магазину  "Оріфлейм" біля перукарні "Вікторія"

ЮНІСЕФ разом із навчально-реабілітаційним центром «Джерело» підготували брошуру «Набута інвалідність дитини. Поради батькам і фахівцям», яка містить відповіді на такі запитання:

До уваги споживачів електроенергії публікуємо  ГРАФІК АВАРІЙНОГО ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ:

КП КМР «ЖЕО» нагадує, що користуватися газовими балонами у квартирах багатоквартирних будинків заборонено!

Газовий балон – це є джерело підвищеної небезпеки.

Обігрівати приміщення за допомогою газових плит/балонів заборонено!

Не нехтуйте правилами безпеки, порушення правил може коштувати життя.

Будьте обережними та відповідальними.

                                                                            Адміністрація КП КМР «ЖЕО»

Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:

В Україні діє державний портал для розшуку дітей – інформаційна платформа «Діти війни», що допомагає правоохоронним органам збирати дані про юних українців, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були переміщені на тимчасово окуповані території та депортовані до російської федерації:

Кагарлицька міська рада інформує про початок проведення громадського обговорення щодо демонтажу, заміни елементів пам’яток Другої світової війни, що поширюють радянські та російські міфи, мають комуністичну символіку, та щодо зміни назв вулиць, провулків, які названі на честь російських та радянських діячів політики, літератури, мистецтва тощо, у населених пунктах Кагарлицької міської територіальної громади:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2020р. №783 утворено Головне управління Національної соціальної сервісної служби у м. Києві та Київській області як територіальний орган Національної соціальної сервісної служби України:

До уваги багатодітних родин, які виховують від 4-х і більше дітей віком від 4 до 9 років:

 

У Центрі Товариства Червоного Хреста України (м. Кагарлик, вул. Паркова, 10 – колишня чорнобильська аптека, магазин «Оптика») наявні розвивальні рюкзачки:

     Державний заклад «Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення Міністерства охорони здоров'я України» з 1986 року надає безоплатну медичну допомогу населенню всіх регіонів України, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи:

Долучайтеся до безкоштовної гарячої лінії Благодійного фонду "ПРАВО НА ЗАХИСТ"!

Розмовний клуб "УКРАЇНСЬКА ДЛЯ ВСІХ" при Центральній бібліотеці   запрошує: 

Український  державний  інститут  культурної спадщини розробив  спеціальний Telegram чат-бот (https://t.me/ZhuynovanaSpadshchyna_Bot), за допомогою якого збираються свідчення злочинів проти культурної спадщини, вчинених російськими окупаційними військами на території України:

Із  16.05.2022 року відновлює прийом громадян державний нотаріус. Графік роботи:  понеділок – п’ятниця з 08.00 до 13.00. Державний нотаріус працює за  за адресою: м. Кагарлик, вул. Паркова, 2 (каб №3 - другий поверх приміщення Центральної аптеки). Тел. для довідок 098 914 30 14 – Грачова Лілія Ігорівна.

Публікуємо тарифи на послуги з дослідження  щодо безпечності питної води, які надає Центральна випробувальна державна лабораторія Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві:

Зацікавлені можуть звертатися за адресою: м.Кагарлик, вул.Паркова, 14а або за номером телефону 6-10-02, 5-17-33.

ДО УВАГИ ПОКУПЦІВ! На прохідний ТОВ "Борошномельна компанія "ТЕВІ" за адресою м.Кагарлик, вул.Свято-Троїцька здійснюється продаж борошна (товар фасовано по 10 кг та 50 кг) ЗА ЦІНОЮ ВИРОБНИКА.

Служба у справах дітей  та сім’ї Кагарлицької міської ради  просить родини з дітьми (до18 років), які у зв’язку з воєнними діями  на території України переїхали до нашого міста, звернутися до ССДС для реєстрації місця тимчасового перебування!

Місцезнаходження ССДС:  Кагарлицький НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів – ліцей".

У  межах  програми  "єПідтримка"  мешканці  Київщини,  які  втратили  роботу,  можуть  отримати  допомогу  від  держави    в    розмірі  6500  грн.   

Публікуємо адреси і телефони ВІДДІЛІВ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ В ОБУХІВСЬКОМУ РАЙОНІ:

Просимо терміново відгукнутися тим, хто може допомогти з житлом біженцям із зони бойових дій  – прихистити в себе або здати в оренду кімнату, квартиру чи  хату. Телефонуйте в міську раду: (04573)6-09-81.

Завантажте собі додаток  у Google Play Market (https://bit.ly/35kDDkz) та AppStore (https://apple.co/3K6v9fD) або підпишіться на телеграм-канал Київської обласної військової адміністрації https://t.me/kyivoda - і ви матимете інформацію про оголошення і відбій тривоги.

У Кагарлику в приміщенні міського Будинку культури (вул. Незалежності, 12) працює пункт збору гуманітарної допомоги для наших воїнів, жителів громади, які опинилися в складних життєвих обставинах,  та переселенців:

Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України» є потужним загальнонаціональним об'єднанням благодійних та волонтерських спільнот, яке активно діє з 2011 року та об’єднує понад 70 активних членів Асоціації:

Кагарлицька міська рада інформує: 21.04.2021 прийнято постанову Кабінету Міністрів  України №397«Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» (далі – Постанова №397), яка набирає чинності з 01.01.2022 року:

РОЗПОДІЛ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ГРОМАДИ ЗА
ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКАМИ МІСЬКОЇ РАДИ: 

На прохання відвідувачів сайту публікуємо перелік аптек, що діють на території м. Кагарлик:

Центр розташований за адресою: 

м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 11

 (Документ-сервіс «Готово!»)

Звернутися в Центр можна за телефоном:
0 800 33 68 19

Розрахунковий рахунок Фонду в Приватбанку:

UA523218420000026004000101439

Начальник сектору

Погребенна Наталія Миколаївна

Контактні дані:

поштова адреса: вул. Незалежності, 12 А, м. Кагарлик, 09201

електронна скринька: kv25_probation@gov.ua 

Мешканцям приватного житлового сектору забороняється використовувати для утилізації сміття контейнери біля багатоквартирних житлових будинків: для цього діє відповідний Графік вивезення побутових відходів, що забезпечується КП «Міськрембудсервіс».  Адміністрація КП КМР "Житлово-експлуатаційна організація"  пропонує укладати індивідуальні угоди  також із нашим підприємством.

Із питань утримання багатоквартирних будинків у випадку аварійних ситуацій у вихідні та святкові дні, а також у вечірні години звертайтеся  до відповідального працівника  КП КМР "Житлово-експлуатаційна організація" за телефоном   096-441-05-66.

Адміністрація ЖЕО

Повідомляємо, що у зв’язку зі службовою необхідністю змінено адресу  електронної поштової скриньки (Rvk-kagarlik@ukr.net  - ця скринька була видалена, надіслані листи прийматися не будуть). У подальшому листи слід надсилати на поштову скриньку  kagarlik@post.mil.gov.ua

На землях в адміністративних межах м. Кагарлик, які розташовані за межами населеного пункту, прокладений підземний магістральний газопровід високого тиску, який є державною власністю України та перебуває у господарському віданні ПАТ «УКРТРАНСГАЗ»:

 

У місті Кагарлику Бюро правової допомоги знаходиться по вулиці Кооперативна, 19.

Офіційні сайти та місцеві ЗМІ