16 вересня 2024 року, понеділок, 23:16
 
Головне меню
Пошук по сайту
 
 
Дайджест основних подій тижня
22 серпня 2022 року 11:51

Публікуємо дайджест основних подій останнього  тижня, який підготували в управлінні комунікацій Київської обласної військової адміністрації:

 

ЗМІСТ

1. Варварські обстріли Харкова.  

2. Проведення форумі “Армія-22” в Росії, де Путін знову рекламував продукцію російського ВПК

3.Підсумки візитів Антоніу Гутерреша і Реджепа Ердогана до України

4.  Нічні тривоги в Криму

5.  Уроки серпня 1991-го

6.  Головні новини тижня

7.  Відвідування Київської області міжнародними делегаціями

8.  Корисна інформація для розповсюдження серед населення

9.  Новини Верховної ради України та Кабінету Міністрів України

1. Варварські обстріли Харкова.

 

Харків є другим за розміром (населення 1,5 млн.) та політичним значенням містом України після столиці. Росія веде систематичні невибіркові обстріли Харкова, починаючи з лютого 2022 року. Місто зазнало величезних руйнувань житлового фонду та інфраструктури забезпечення життєдіяльності. Основна мішень обстрілів у Харкові - цивільні об’єкти, а його жертви - мирні мешканці. Серед них - 95-річний в’язень нацистських концтаборів Борис Романченко. Росія намагається спровокувати гуманітарну кризу, щоб харків’яни залишили місто. Обстріли Росією Харкова є варварством і підпадають під кваліфікацію тероризму. Росія заслуговує на визнання державою-спонсором тероризму.

 

2. Проведення форумі “Армія-22” в Росії, де Путін знову рекламував продукцію російського ВПК

 

Неефективність та відсталість російського озброєння порівняно із західними аналогами яскраво засвідчила війна в Україні. Російський ВПК критично залежить від західної електроніки та інших матеріалів, які тепер не отримати в умовах санкцій. Через розірваність виробничих ланцюжків колишнього СРСР, російський ВПК не є самодостатній та залежить від підприємств з України, яка перекрила до них доступ. Росія і досі витискає можливе із застарілого радянського ВПК, принципово нових розробок насправді немає. В умовах санкцій російський ВПК занепадає разом з іншими галузями російської економіки: працівники втрачають роботу, підприємства простоюють. Трофейні одиниці російського озброєння і техніки засвідчують, що підприємства ВПК РФ женуть брак, наражаючи особовий склад на небезпеку при експлуатації. Серія пожеж і вибухів на підприємствах ВПК свідчить про наміри чиновників приховати реальний стан галузі. - величезні об’єми крадіжок Конкурентоспроможність російського озброєння на зовнішніх ринках відчутно падає

 

3. Підсумки візитів Антоніу Гутерреша і Реджепа Ердогана до України

Візити генсека ООН і президента Туреччини до України пройшли успішно для України, засвідчили повагу і довіру до українського керівництва з боку міжнародної спільноти. Незважаючи на побоювання, закордонні гості не нав’язували Україні негайного миру на російських умовах. Президент Володимир Зеленський твердо заявив, що перемир’я в сучасних умовах є недосяжним. Росія всіма силам намагалася зіпсувати переговори у Львові ракетними обстрілами і провокаціями на Запорізькій АЕС. Сторони на переговорах досягли порозуміння що необхідності невідкладно вирішити проблему ядерного шантажу Москви із залученням міжнародної спільноти. Занепокоєння з приводу можливої російської провокації на АЕС 19 серпня небезпідставні, але наміри ворога завчасно викрито, а ситуація під пильним наглядом усього світу. Символічно, що на день незалежності, 24 серпня, питання безпеки на Запорізькій АЕС буде винесене на засідання Ради Безпеки ООН.

 

4.  Нічні тривоги в Криму

Повідомлялося про інциденти з вибухами в районі Міжводного, Керчі та Бельбеку. Незалежно від природи цих інцидентів, тепер вже очевидно, що окупанти не контролюють ситуацію в Криму. Провідні колаборанти вже поспішно вивозять свої сім’ї з Криму (для цього навіть перекривали для проїзду “простих смертних” Кримський міст). Кримський міст виявився не такий безпечний, як переконували росіяни. Але з мостом ми ще навіть і не починали. Вперше за час війни на карті повітряних тривог з'явився Севастополь. Це підкреслює, що Україна - єдина. І в радості, і в горі. Наступний саміт Кримської платформи (23 серпня) буде цікавим. Вперше за 8 років є реальні зрушення у напрямку деокупації півострова.

 

5. Уроки серпня 1991-го

19 серпня 1991 в Москві розпочався заколот Державного комітету з надзвичайних ситуацій, який прискорив розпад СРСР.

Розпад СРСР прискорився через авантюру кремлівських імперців. Авантюра Путіна в Україні наближує розпад РФ. Сучасна Росія все більше нагадує пізній СРСР, який став економічним та політичним банкротом і розпався. Вірогідність заколотів у кремлівському оточенні Путіна така ж висока, як це було в серпні 1991-го. Росія - тюрма народів. Її розпад у 1991 році був неповним, але Путін працює над тим, аби довести справу до закономірного фіналу. Диктатура Путіна - це найбільша геополітична катастрофа ХХІ століття.

 

6. Головні новини тижня

 

У СЕЛІ ГУРІВЩИНА РОЗПОЧАЛИ БУДІВНИЦТВО НОВОЇ АМБУЛАТОРІЇ

У селі Гурівщина Бучанського району після підготовчих робіт стартувало будівництво медичної амбулаторії – було закладено фундамент нової будівлі. Навесні, внаслідок влучання снаряду росіян, медзаклад був зруйнований вщент.

Будівництво медзакладу розпочалося в рамках підписаного 15 червня Меморандуму про партнерство та співпрацю між Міністерством охорони здоров’я, Футбольним клубом «Динамо» (Київ) та Київською обласною військовою адміністрацією. https://koda.gov.ua/kyyivska-ova-pidpysala-memorandum-z-ministerstvom-ohorony-zdorovya-ta-fk-dynamo-kyyiv-pro-spivpraczyu-z-vidbudovy-ambulatoriyi-v-gurivshhyni/

Амбулаторія створюється з урахуванням кращих європейських стандартів та буде максимально комфортною для пацієнтів. Медзаклад оснастять теплою підлогою, сучасним обладнанням та альтернативними джерелами опалення.

«Сьогодні разом із заступником Міністра охорони здоров’я Богданом Боруховським відвідали будівельний майданчик майбутньої амбулаторії. Поспілкувалися з будівельниками щодо плану робіт. Впевнений, місцева громада отримає сучасну амбулаторію. Якщо все піде за планом, відновлена “первинка” відкриє свої двері для понад 5 тисяч пацієнтів вже наприкінці року», – зауважив заступник голови Київської ОВА Віталій Власюк.

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ІЗ РЕЗЕРВНОГО ФОНДУ ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ ВИДІЛЕНО МАЙЖЕ 145 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ НА ПОДОЛАННЯ НАСЛІДКІВ ВІЙНИ ТА ВІДНОВЛЕННЯ РЕГІОНУ

До обласного бюджету внесено зміни – майже 145 млн грн будуть спрямовані на подолання наслідків війни та відновлення Київщини. Це необхідно задля того, аби підвищити ефективність запущених процесів у громадах. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба у своєму відеозверненні.

«Ці кошти будуть використані на утримання доріг, а також відповідної інфраструктури, територіальну оборону, ліквідацію наслідків бойових дій та підготовку до опалювального сезону», – зазначив Олексій Кулеба.

Зі 145 мільйонів, 100 млн виділено на утримання та розвиток автомобільних доріг, а також відповідної інфраструктури; 2 млн грн – на роботу територіальної оборони та інші заходи, пов’язані з військовою агресією російської федерації проти України.

Олексій Кулеба зазначив, що для підготовки до опалювального сезону: 6 698 500 грн отримає Бородянська громада, майже 19 700 000 гривень – Васильківська, близько 12 902 425 грн – Димерська.

Крім того, для ліквідації наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури населених пунктів 600 тис. грн виділено Бородянській громаді, більше 2 326 800 грн – Димерській громаді та 255 600 грн – Поліській територіальній громаді.

«Ми прагнемо якомога швидше вирішити проблемні питання людей, повернути комфорт у наші міста та селища, а жителів Київщини – до рідних домівок. Враховуючи масштаби руйнувань у нашому регіоні, це потребує значних зусиль. Проте разом ми впораємось», – підсумував Олексій Кулеба.

У КИЇВСЬКІЙ ОВА ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ВІДНОВЛЕННЯ КИЇВЩИНИ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ЧЕСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ

Сьогодні заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко провів зустріч із представниками Чеської Республіки на чолі з заступником Міністра закордонних справ Чехії Ярославом Курфюрстом. 

Під час зустрічі обговорили двостороннє співробітництво та допомогу мешканцям пристоличного регіону. Зокрема розглянули питання відновлення пошкоджених об’єктів та облаштування тимчасового житла для тих, хто втратив власні домівки внаслідок російської збройної агресії. 

Представники Чехії висловили всебічну підтримку Україні в протистоянні з ворогом та наголосили про готовність і надалі надавати допомогу українському народу. Адже з початку російського військового вторгнення Чеська Республіка прихистила близько 400 тисяч українських біженців.

Також заступник Міністра наголосив, що нинішня війна в Україні – це боротьба за цивілізацію. Тому цей візит має практичні пропозиції в питаннях кооперації між обома країнами. Чехія планує надавати всіляке сприяння встановленню міцних відносин із територіальними громадами Київської області з метою посилення економічних зв’язків між містами та регіонами.

Перед зустріччю в Київській ОВА представники Чехії відвідали Макарів, Андріївку, Бородянку, Бучу та Ірпінь. Вони були вражені побаченими руйнуваннями у Київській області та запевнили у своїй повній підтримці пристоличного регіону.

«Щиро вдячні Чехії за допомогу, зокрема й гуманітарну, яку вона вже надала Україні. Ми відкриті до діалогу та прагнемо показати чіткі результати у відновленні Київщини, зокрема і завдяки сприянню Чеської республіки», — підсумував Микола Бойко.

У БУЧІ ЗАПРАЦЮВАВ ЦЕНТР ОБСЛУГОВУВАННЯ ПЛАТНИКІВ

18 серпня в Бучі розпочав роботу Центр обслуговування платників податків. У заході з нагоди відкриття центру взяли участь голова Київської ОВА Олексій Кулеба, в.о. Голови Державної податкової служби Тетяна Кірієнко, в.о. начальника Головного управління ДПС у Київській області Юліана Козаченко та міський голова Анатолій Федорук.

«Ще кілька місяців тому в Бучі загарбник коїв страшні військові злочини – вбивав невинних, обстрілював мирні квартали, знищував інфраструктуру. Проте ми звільнили місто, звільнили Київщину. Крок за кроком налагоджуємо життя, відбудовуємо зруйноване, відкриваємо нові об’єкти. Незважаючи на війну, ми розвиваємося. Відкриття центру зіграє свою важливу роль для міста. Дуже важливо відновлювати економіку, допомагати бізнесу розвиватися. Робота центру значно спростить представникам бізнесу отримання необхідних адміністративних послуг. Тим паче, що окрім самих послуг тут фахівці будуть надавати підприємцям всю необхідну консультативну та інформаційну допомогу», – підкреслив Олексій Кулеба.

У центрі працює шість «віконець» роботи з клієнтами та надаються 79 видів адміністративних послуг.

КИЇВЩИНА ПРИЙМАЄ МІЖНАРОДНУ ПЕДАГОГІЧНУ КОНФЕРЕНЦІЮ «ОСВІТА, ОСВІТЯНИ – НЕЗЛАМНІ У ВІЙНІ»

Голова Київської обласної адміністрації Олексій Кулеба взяв участь у міжнародній педагогічній науково-практичній конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні», що проходить сьогодні, 18 серпня, на Київщині.

Серед спікерів заходу – Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, Голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, Президент НАПН України Василь Кремень, Бучанський міський голова Анатолій Федорук, директори департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій.

Під час проведення конференції її учасники торкнулися важливих тем функціонування української освіти під час війни.

Розглянули актуальні питання викликів у сфері освіти й науки через широкомасштабне вторгнення рф на території України, необхідності законодавчих змін для розвитку системи освіти, повернення до навчання в новому навчальному році, співпраці з міжнародними партнерами.
«Учителі з початку повномасштабного вторгнення тримали свій освітянський фронт – нам вдалося завершити навчальний рік, підготуватися та скласти мультипредметний тест. Із 1 вересня ми перейдемо до офлайн уроків там, де є відповідні безпекові умови. Вдячний усім, хто долучений до процесу. Без перебільшень, кожен, хто в часи повномасштабної війни продовжує працювати, герой. Можливість повернутися до очної форми навчання – дуже відповідальний і важливий крок до здобуття якісної освіти. Впевнений, що спільними зусиллями нам це вдасться», – зауважив під час виступу голова Київської ОВА Олексій Кулеба.
Також у конференції взяли участь Міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек, директорка з питань співробітництва, представники Посольства Швейцарії Пріска Депнерінг, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін та інші міжнародні партнери і колеги.
Педагогічна науково-практична конференція триватиме протягом сьогоднішнього дня. Із програмою та локаціями, що працюватимуть під час конференції, можна ознайомитися тут

ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ МЕБЛЕВОЇ ГАЛУЗІ КИЇВЩИНИ В РАМКАХ ДІАЛОГУ «ВЛАДА-БІЗНЕС. РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ»

16 серпня, пройшла зустріч представників Департаменту економіки та цифровізації Київської ОВА з підприємцями в рамках діалогу «Влада-Бізнес. Разом до перемоги». Цього разу до спілкування запрошено представників меблевої галузі. Серед них – виробничі підприємства, Українська асоціація меблевиків (УАМ), Український інтер’єрний дизайнерський та меблевий кластер «ЕФ КЛАСТЕР».

Під час діалогу учасники окреслили спільні для меблевиків проблемні питання та майбутні перспективи. Зокрема щодо планів виставкової діяльності Української асоціації меблевиків на 2022- 2023 роки розповіла член Правління УАМ Оксана Донська. Представники підприємств – ТОВ «Яворина Едванс» та ТОВ «СП «Агропромінвест» – поділились власним баченням актуальних питань у сфері діяльності.

В обговоренні питань також взяли участь представники ГУ Держпраці в Київській області, РВ Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях та Експортно-кредитного агентства.

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: У СЕЛІ ЗАБУЯННЯ ЗА ПІДТРИМКИ ВЕРХОВНОГО КОМІСАРА ООН У СПРАВАХ БІЖЕНЦІВ ВІДНОВЛЮЄМО ПОШКОДЖЕНІ ОСЕЛІ МІСЦЕВИХ ЖИТЕЛІВ

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців ООН (УВКБ ООН) проводить роботи з відновлення приватних будинків на Київщині. Зараз організація розширює територію допомоги на один із старостинських округів Макарівської громади. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. 

«Сьогодні разом із Келлі Клементс, заступницею Верховного комісара ООН у справах біженців, відвідали Забуяння та поспілкувались із жителями пошкоджених будинків. Загалом у Забуянському старостинському окрузі Макарівської громади під час бойових дій окупанти пошкодили 224 об’єкти, 44 з яких зруйнували повністю», – зазначив голова Київської ОВА.

Олексій Кулеба зазначив, що УВКБ ООН у рамках спільних домовленостей з Київською ОВА опікуватиметься відновленням частини з цих пошкоджених будинків.

«До деяких подвір’їв села вже завезли будівельні матеріали. Згодом там розпочнуть ремонтні роботи. Надзвичайно вдячний Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців за співпрацю та своєчасну допомогу, надану нам у відновленні Київщини», – підсумував Олексій Кулеба.

 ЗАКЛАДИ ОСВІТИ ФЕОДОСІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПЕРЕВІРИЛИ НА ГОТОВНІСТЬ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

На Київщині триває підготовка закладів освіти територіальних громад до роботи в режимі офлайн. Одним із важливих факторів організації очного навчання є наявність обладнаного укриття для дітей та працівників.

Фахівці Київської обласні військової адміністрації продовжують перевірки закладів освіти щодо їхньої готовності до нового навчального року та облаштування укриттів.
15 серпня заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко побувала в закладах освіти Феодосіївської територіальної громади, щоб перевірити їх на готовність до старту навчального року.

У громаді функціонують 4 заклади загальної середньої та 5 закладів дошкільної освіти. В очному та змішаному форматі з першого вересня планують працювати 4 дитячих садки та 3 школи.

Серед них – Хотівський академічний ліцей імені Левка Лук’яненка, що є найбільшим закладом загальної середньої освіти в громаді. Тут навчається понад 1300 учнів. Заклад зможе розпочати очне та змішане навчання. Тривають останні підготовчі роботи в укритті, в якому будуть створені належні умови для комфортного перебування дітей.

Під час перевірки ліцею рекомендували провести відповідні навчання педагогічних працівників та учнів закладу, облаштувати медичний пункт, забезпечити продуктами тривалого зберігання та питною водою.

«Ми продовжуємо готуватися до навчального року. Основний акцент – саме на безпеці учасників навчального процесу. Наразі відвідуємо кожну громаду. Ретельно перевіряємо укриття, наявність у них всіх необхідних речей, маршрути можливої евакуації, роботу сповіщень про повітряну роботу», – повідомила Жанна Осипенко.

Нагадаємо, в Київській області функціонує 1353 заклади освіти різного рівня та форми власності. Комісії в районах та громадах перевірили укриття 1272 закладів освіти, з них рекомендували 1016 споруд як укриття. Роботи з облаштування укриттів в закладах освіти тривають. 

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ЗАВДАННЯ НОМЕР ОДИН – СТВОРИТИ БЕЗПЕЧНІ УМОВИ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ДО ПОЧАТКУ НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Новий навчальний рік має розпочатися в офлайн режимі тільки там, де це можливо. Для цього в районах та територіальних громадах області з липня працювали комісії, які перевіряли стан готовності укриттів у закладах освіти. Про це повідомив під час відеозвернення голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«У Київській області функціонує 1353 заклади освіти різного рівня та форми власності. Комісії в районах та громадах перевірили укриття 1272 закладів освіти. 100% комунальних закладів уже обстежено. Комісії рекомендували 1016 споруд як укриття. Переважна більшість із них – це найпростіші сховища. Також за персональними зверненнями керівників наразі обстежуються й приватні дитячі садки та школи», – зазначив Олексій Кулеба.

У частині укриттів зараз тривають ремонтні роботи. До початку навчального року їх забезпечать електро- та водопостачанням, вентиляцією та водовідведенням.

Олексій Кулеба зауважив, що до виконання цих робіт виділено кошти місцевих бюджетів, залишки освітньої субвенції 2021 року, а також залучено кошти міжнародних організацій. Зокрема цим питанням на Київщині опікується ЮНІСЕФ. Загалом для облаштування укриттів в області виділено 126 300 тисяч гривень.

Також він зауважив, що в освітніх установах, де відсутні підвальні приміщення, діти будуть розміщуватися в укриттях закладів, що знаходяться в межах пішої доступності. У закладах освіти, де відсутні будь-які приміщення, що можна використати як укриття, буде організований підвіз учнів до шкіл, що мають захисні споруди.

Крім того, Олексій Кулеба прокоментував питання формату навчання наступним чином.

«Ми розуміємо всі переживання, проте ще раз наголошу, що безпека дітей та працівників – на першому місці. Тому зараз у районах проводяться засідання комісій із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На них приймаються рішення про організацію освітнього процесу в новому навчальному році. На підставі цього остаточне рішення прийматиме обласна комісія», – зазначив Олексій Кулеба.

Зокрема він додав, що в школах та дитячих садках проходять батьківські збори та опитування щодо організації навчання. Ці заходи будуть тривати до 26 серпня.

«Наголошую, остаточні рішення щодо формату навчання прийматимуться з урахуванням інтересів усіх учасників освітнього процесу. Найголовнішими на сьогодні є створення безпечного освітнього середовища для наших дітей», – підсумував Олексій Кулеба.

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: АГРАРІЇ КИЇВЩИНИ НАМОЛОТИЛИ ПЕРШИЙ МІЛЬЙОН ТОНН ЗЕРНА

У господарствах Київської області триває збір урожаю. Вже намолочено понад 1 млн тонн урожаю зернових та зернобобових культур, зібраних із площі 342,92 тис. га. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Він зазначив, що вже зібрали та намолотили озимої та ярої пшениці – 787,15 тис. тонн; озимого та ярого ячменю – 166,3 тис. тонн; жита – 17,84 тис. тонн; вівса – 1,32 тис. тонн; проса – 0,62 тис. тонн. Крім того, в області вже повністю зібрали урожай гороху – 15,7 тис. тонн.

Також аграрії області завершують збирання озимого та ярого ріпаку. На сьогодні вже зібрано 160,61 тис. тонн.

Олексій Кулеба наголосив, що лідерами Київської області зі збору врожаю у 2022 році є аграрії Білоцерківського, Бориспільського та Обухівського районів.

«Першими зі збору в регіоні є Білоцерківський, Бориспільський та Обухівський райони. Там зібрано понад 90% від запланованих площ пшениці та ячменю. Наразі господарства готуються до посіву озимих культур під урожай 2023 року», – зазначив Олексій Кулеба.

Усього на площі 131,6 тис. га планується посіяти: пшениці – 118,1 тис. га, ячменю – 5,5 тис. га, жита – 8 тис. га та ріпаку – 60,3 тис. га. Окрім того, сільгосптоваровиробники області також забезпечені мінеральними добривами, а саме: азотними – 115,3 тис. тонн фізичної ваги; фосфорними – 6,2 тис. тонн; калійними – 3,5 тис. тонн; комплексними – 40,8 тис. тонн.

«В умовах війни аграрії Київщини продовжують невтомно працювати, не збавляючи темпів. Адже на них важлива місія – накопичити продовольчий резерв для нашого регіону та держави», – підсумував Олексій Кулеба.

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ПЕРЕЙМАТИМЕМО ДОСВІД ІЗРАЇЛЮ В ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ ВІЙНИ

Сьогодні, 15 серпня, голова Київської ОВА Олексій Кулеба зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні.

Під час зустрічі учасники обговорили ключові напрямки співпраці. Зокрема щодо створення реабілітаційних центрів для військових та навчання українських психологів методам роботи з людьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі через пережиту війну.

Крім того, Олексій Кулеба зазначив, що під час організації навчального процесу в умовах війни перейматимемо досвід Ізраїля. Зокрема щодо облаштування укриттів у закладах освіти та підготовки педагогів і дітей до навчання. 

Зауважимо, що Ізраїль надає різнобічну допомогу Київщині з перших днів повномасштабного вторгнення. Мобільні бригади ізраїльських лікарів продовжують допомагають у точках, що найбільше постраждали від звірств російської армії, зокрема в Бучі, Бородянці та невеликих населених пунктах.

«Досвід Ізраїлю є допоміжним для відновлення Київщини. Ця держава, як і Україна, перебуває в умовах військової загрози. Попри це її громадяни мають можливість повноцінно жити. І ми маємо навчитися одночасно і воювати, і розвиватися», – підсумував Олексій Кулеба.

439 ВИПУСКНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ КИЇВЩИНИ ОТРИМАЛИ НАЙВИЩИЙ БАЛ ЗА СКЛАДАННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЛЬТИПРЕДМЕТНОГО ТЕСТУ

На Київщині підвели підсумки національного мультипредметного тесту.  439 випускників закладів освіти області отримали найвищий бал – 200 балів за складання НМТ. 

Причому 22 учні отримали найвищий бал одразу з трьох предметів: української мови, математики, історії України.  

92 випускники отримали результат 200 балів за 2 предмети, а 325 учнів отримали найвищу оцінку за один предмет.

«Попри війну та складні обставини, учні області показали чудовий результат. Пишаємося кожним нашим випускником. Наша молодь смілива, прогресивна та розумна. Разом будуємо сильну Україну», – привітав випускників голова Київської ОВА Олексій Кулеба на своєму Telegram-каналі

Нагадаємо, у 2021/22 навчальному році завершили навчання в школах 11131 учнів. У липні-серпні на базі закладів освіти працювало 55 тимчасових екзаменаційних центрів.

16 СЕРПНЯ ПРОЙШЛО ДРУГЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ОБЛАСНИХ ПРОГРАМ «НОВА ОСЕЛЯ» ТА «ВІДБУДОВА ПРИВАТНИХ БУДИНКІВ»

16 серпня, в Київській ОВА відбулося друге засідання Комісії з питань надання та відновлення житла, зруйнованого через бойові дії на території області. Під час засідання учасники комісії заслухали представників всіх територіальних громад області, які подали документи для участі в програмах, щодо пріоритетності та черговості в реєстрах.

Наразі територіальні громади вже сформували реєстри сімей, які втратили житло внаслідок збройної агресії рф. Ці списки передані до Департаменту архітектури та містобудування й Департаменту регіонального розвитку Київської ОВА.

Для участі в Програмі відновлення приватного житла станом на 16 серпня до Департаменту регіонального розвитку подано 264 заявки від 19 територіальних громад.

У свою чергу, для участі в програмі «Нова оселя» до Департаменту містобудування та архітектури територіальні громади передали дані щодо 312 родин, які потребують нових квартир.

Пакети необхідних документів ще доопрацьовуються безпосередньо у територіальних громадах.

Крім того, члени комісії прийняли спільне рішення, що першочерговість на будівництво нового житла або викупу квартир мають багатодітні родини, сім’ї з дітьми та вагітні жінки, а також родини загиблих військовослужбовців.

Нагадаємо, до комісії увійшли представники структурних підрозділів ОВА, депутати обласної ради та представники територіальних громад Київщини. Саме представники територіальних громад і визначають черговість та пріоритетність у реєстрах сімей у розрізі своїх громад.

7.  Відвідування Київської області міжнародними делегаціями

Київська область стала місцем воєнних злочинів російської армії проти цивільного населення та людяності загалом. Буча, Гостомель, Ірпінь, Бородянка та інші населені пункти Київщини стали живим доказом воєнних злочинів. І про це повинен знати весь світ. Тому дуже важливо, приділити увагу міжнародної спільноти до цієї проблематики. Це в свою чергу допомагає зміцнювати проукраїнську коаліцію та збільшувати допомогу у відбудові Київської області. 

Протягом тижня Київську область відвідали Посол Ізраїлю Міхаел Бродський, Колишній Генеральний секретар ООН Бан Кі-мун та Нобелівський лауреат премії миру, колишній президент Колумбії Хуан Мануель Сантос Кальдерон, Заступниця Верховного комісара ООН у справах біженців Келлі Клеменс, Заступник міністра закордонних справ Чехії Ярослав Курфюрст, делегація мерів Європейських міст - Eurocities

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

8. Корисна інформація для розповсюдження серед населення

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ ПІД ЧАС ЗБОРУ ГРИБІВ

Із середини серпня стартував сезон збору грибів. Проте війна в Україні внесла серйозні корективи. Тож крім небезпеки отруєння неїстівними грибами, цьогоріч є обмеження щодо відвідування лісів через їхню можливу замінованість. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі. 

При правильному виборі, зберіганні та приготуванні гриби несуть користь для організму. Але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння або навіть смерті. 

Для запобігання отруєнню грибами, фахівці Держпродспоживслужби рекомендують:

  • Купувати гриби тільки у відведених для цього місцях – у магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках.
  • Збирати та купувати тільки ті гриби, в яких ви точно впевнені, що вони їстівні.
  • Не порівнювати зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, адже вони не завжди відповідають дійсності.
  • Не куштувати сирі гриби на смак.
  • Вдома гриби потрібно ретельно промити, у маслюків та мокрух – зняти з капелюшка слизьку плівку.
  • Гриби підлягають кулінарній обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута.
  • При кулінарній обробці гриби необхідно прокип’ятити 7-10 хвилин, відвар злити, після чого їх можна варити або смажити. Суворо дотримуйтеся правил консервування! Неправильно приготовлені консервовані гриби можуть викликати ботулізм.

Категорично заборонено збирати гриби:

  • Поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах. 
  • З пошкодженою ніжкою, старі, в’ялі, червиві або ослизлі.
  • Пластинчасті, адже отруйні гриби маскуються під них.
  • Печериці, в яких пластинки нижньої поверхні капелюха гриба білого кольору.

Перша допомога в разі отруєння грибами:

  • терміново телефонуйте до «швидкої» — загальний номер 103;
  • промийте шлунок простою водою;
  • дотримуйтеся постільного режиму;
  • пийте багато рідини (звичайна або підсолена вода, прохолодний чай) — це допоможе відновити водно-сольовий баланс та вивести токсини;
  • прийміть сорбенти.

Категорично заборонено вживати алкогольні напої, будь-яку їжу чи молочні та кисломолочні продукти — це може прискорити всмоктування токсинів в організм.

Не займайтеся самолікуванням, це небезпечно для життя!

УРЯД ЗАПУСКАЄ ПЕРШИЙ ЕТАП ПРОГРАМИ “ДОСТУПНА ІПОТЕКА”

З жовтня Уряд запускає перший етап програми “Доступна іпотека”, повідомляє Урядовий портал. Взяти участь зможуть військовослужбовці, працівники сектору безпеки та оборони, медики, вчителі, педагогічні працівники та науковці закладів державної та комунальної форм власності. Механізм подачі заявки буде максимально цифровізованим та автоматизованим.

Про це у колонці для видання “Економічна правда” повідомила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко. 

“Увесь ланцюг процедур максимально цифровізований, дозволяє автоматично підтягувати необхідні дані про заявника, швидко взаємодіяти з банками, перевірити інформацію та повноту даних. Все це заощадить час та зніме бюрократичні перепони”, – зазначила Юлія Свириденко.

До участі у програмі можуть долучитися громадяни України віком від 18 до 70 років, платоспроможні, які не мають житла або володіють нерухомістю менше 52,5 кв. м (додатково 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї) та не знаходяться під санкціями. 

Для цього вони мають діяти за таким алгоритмом:

  • Подати заявку через Дію (зараз така можливість технічно розробляється і буде презентована згодом).
  • Отримати відповіді банків у Дії.
  • Вибрати житло, яке планується придбати на умовах пільгової іпотеки.
  • Укласти договори з банком та договір купівлі-продажу квартири.

Нагадаємо, що другий етап програми “Доступна іпотека” розпочнеться з 2023 року і в ньому зможуть взяти участь всі українці, оформивши кредит на житло під 7% річних.

МОЗ РОЗ?ЯСНЮЄ: ХТО МАЄ ВИПИСУВАТИ ПАЦІЄНТУ ЕЛЕКТРОННИЙ РЕЦЕПТ НА АНТИБІОТИКИ

З 1 серпня українські лікарі почали працювати з функціоналом виписки електронних рецептів на антибіотики. Зокрема, така можливість стала доступною і для фахівців спеціалізованої медичної допомоги – на амбулаторному рівні та в умовах стаціонару.

Міністерство охорони здоров?я нагадує, що при наданні спеціалізованої медичної допомоги (як під час амбулаторного лікування, так і в умовах стаціонару) виписувати електронний рецепт на антибіотик повинен саме той спеціаліст, який проводить огляд пацієнта, визначає діагноз та здійснює призначення, а отже – відповідає за процес лікування пацієнта.

У такому випадку скерування пацієнта до сімейного лікаря для виписки е-рецепта є недоцільним.

Що важливо знати про виписку рецептів на антибіотики?

У разі, якщо лікар не має технічної можливості виписати електронний рецепт (заклад не підключений до Електронної системи охорони здоров?я (ЕСОЗ), відсутній функціонал у Медичній інформаційній системі (МІС) тощо), лікар має виписати пацієнту паперовий рецепт на спеціальному бланку форми ф-1.

Важливо зауважити, що інформаційна довідка/паперовий бланк мають обов?язково бути засвідчені особистим підписом та печаткою лікаря. Це є свідченням достовірності рецепта.

Якщо пацієнт перебуває на лікуванні у стаціонарі, медичний заклад за умовами співпраці з НСЗУ повинен забезпечувати пацієнтів медикаментами, зокрема антибіотиками, які визначені Національним переліком основних лікарських засобів та галузевими стандартами у сфері охорони здоров’я. Для призначення та застосування таких лікарських засобів виписувати рецепт пацієнту не потрібно. Ці ліки гарантовано мають надаватися пацієнтам безоплатно.

У разі виняткових ситуацій, якщо пацієнт для лікування у стаціонарі потребує антибіотик, не передбачений Нацпереліком та галузевими стандартами у сфері охорони здоров’я, лікар зможе виписати йому рецепт. Зауважимо, що у такому випадку для виписки рецепта на антибіотики в стаціонарі потрібна відповідна підстава, адже всі дані про призначення лікар вноситиме до ЕСОЗ. Якщо лікар випише рецепт на ліки, які мають надаватися в стаціонарі безоплатно – це вважатиметься порушенням умов договору з НСЗУ.

Якщо лікар здійснює виписку зі стаціонару пацієнта, який потребує подальшої антибіотикотерапії, лікар стаціонару повинен виписати рецепт, щоб пацієнт у той же день міг придбати ліки та продовжити лікування вдома.

Нагадуємо, що реєстрація на навчальний курс від Академії НСЗУ «Особливості створення електронного рецепта. Курс для лікарів» триває! Уже понад 13 тисяч лікарів успішно пройшли навчання та отримали сертифікати. Поспішайте пройти курс за посиланням

В РАМКАХ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПЛАТФОРМИ «UNITED24» СТАРТУВАВ ПРОЕКТ «АРМІЯ ДРОНІВ»

Щоб посилити українську армію та зберегти життя тисяч військових, Генштаб ЗСУ, Міністерство цифрової трансформації, Держспецзв’язку та UNITED24 розпочинають проект «Армія дронів»!

Це комплексна програма, що включатиме в себе системну закупівлю дронів, їхній ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. «Армія дронів» допоможе ЗСУ моніторити лінію фронту — а це близько 2 470 кілометрів та давати ефективну відсіч ворожим атакам. 

Детальніше за посиланням.

ПРОДОВЖЕНО ПРОЦЕДУРУ ОДНОРАЗОВОГО ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ

Верховна Рада України підтримала зміни до Податкового кодексу України, якими, в тому числі продовжено процедуру одноразового добровільного декларування до 1 березня 2023 року.

«Добровільне декларування – це спосіб цивілізовано вивести на світло гроші та активи. Навіть під час війни ті хто мав можливість, скористались правом задекларувати свої статки. Пролонгування ж процедури одноразового добровільного декларування дозволить ще більшій кількості громадян вивести на світло свої активи й надалі спокійно ними розпоряджатись», – висловив свою позицію щодо рішення Парламенту Міністр фінансів Сергій Марченко.

Зазначимо, що за даними ДПС станом на липень з початку кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб задекларовано 3,7 млрд гривень. Сума задекларованого до сплати збору склала  225,1 млн гривень.

При цьому з березня по травень під час дії воєнного стану громадяни задекларували активів на понад 1 млрд грн у рамках «податкової амністії». Сума задекларованого до сплати одноразового збору за період дії воєнного стану склала 81 млн грн.

ВІДПРАВ МОНЕТИ НА ФРОНТ: СТАРТУВАЛА БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ “СМІЛИВА ГРИВНЯ”

Національний банк України ініціював проведення благодійної акції “Смілива гривня”. Протягом наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України. 

Мобілізація коштів для підтримки Збройних Сил України є одним із пріоритетних напрямів у роботі Національного банку з початку війни. 24 лютого Національний банк відкрив спеціальний мультивалютний рахунок для допомоги українським захисникам. Кошти на нього надходять як від громадян та підприємств України, так і від міжнародної спільноти. За п’ять місяців від початку повномасштабної війни на цей рахунок  перераховано понад 20 мільярдів гривень. Проте війна триває, і підтримка для Збройних Сил України зараз потрібна, як і в перші дні війни. 

Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

“Вже п’ять місяців Україна мужньо протистоїть ворогу. До наближення перемоги долучається кожен із нас – хтось на фронті зі зброєю в руках, хтось в тилу, допомагаючи нашим воїнам. Акція “Смілива гривня” – це гарна нагода зробити свій внесок у перемогу, навіть, якщо він становитиме лише 10 копійок. Пункти мобілізації монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків – Ощадбанку та ПУМБу. Здавайте монети в банки, а ми відправимо їх на фронт”, – прокоментував заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

Отже, з 1 серпня до 31 жовтня 2022 року кожен громадянин зможе долучитися до акції, зібрати монети і принести їх до відділень АТ “Ощадбанк” та АТ “ПУМБ” – не лише в Києві, але майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки, зважаючи на безпечні умови роботи. Можна також організувати колективний збір коштів серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах. Об’єднані зусилля українців здатні творити дива та допомагати українській армії долати ворога.

Перелік відділень Ощадбанку, Перелік відділень ПУМБу, Детальніше про акцію за посиланням

Довідково

5 млрд грн – це приблизно 70 сучасних безпілотників BAYRAKTAR, або 25 реактивних артилерійських систем залпового вогню HIMARS, або 50 танків Т-90, або 150 машин бойової піхоти.

 

 

9.  Новини Верховної ради України та Кабінету Міністрів України

 

Верховна Рада затвердила продовження воєнного стану на 90 діб. Згідно з Указом Глави держави, воєнний стан в Україні триватиме з 5.30 23 серпня 2022 року терміном на 90 діб. Крім того, ВРУ ухвалила законопроєкт №7665 про затвердження Указу Президента "Про продовження терміну проведення спільної мобілізації" (№574 від 12 серпня) на 90 діб.

Верховна Рада України дозволила в умовах правового режиму воєнного стану примусово вилучати та відчужувати майно на територіях України, де існує загроза тимчасової окупації. Закон дозволяє примусово вилучати обладнання, яке може використовуватися для діяльності оборонно-промислового комплексу та щодо якого існує ризик переривання його функціонування через розміщення такого майна на території України, де існує загроза тимчасової окупації та межі якої розташовані на відстані не більше ніж 30 км від району ведення воєнних (бойових) дій чи тимчасово окупованої території. Документ передбачає, що компенсація відчуженого майна здійснюється за рахунок коштів державного бюджету (протягом п'яти наступних бюджетних періодів)

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про гарантування речових прав на об'єкти нерухомості, які будуть збудовані в майбутньому. Ухвалення закону надасть можливість запустити банківську іпотеку після набуття ним чинності. При цьому норми про оподаткування будуть внесені пізніше окремою ініціативою.

Верховна Рада продовжила терміни "податкової амністії" ще на півроку – до 1 березня 2023 року. Діючий закон передбачає річну "податкову амністію", термін дії якої спливає 1 вересня цього року. За даними Держмитслужби, станом на 20 липня загальна сума амністованих активів сягнула 4 млрд грн, а сума збору до бюджету становила 241,7 млн грн

Верховна Рада ухвалила закон з правками до Митного кодексу України для приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту від 20 травня 1987 року та участі в Новій комп'ютеризованій транзитній системі (NCTS), яку використовують договірні сторони Конвенції, – так званий митний безвіз. Закон наближає українське митне законодавство до законодавства Євросоюзу, зокрема, вдосконалює норми в частині спрощення проходження митниці для надійних підприємств, надання статусу фінансового гаранта та забезпечення сплати митних платежів.

Верховна Рада закріпила як запобіжний захід до військовослужбовців, які вчинили воєнні злочини під час дії воєнного стану, виключно тримання під вартою. Документ виключає застосування будь-яких інших запобіжних заходів, окрім як тримання під вартою, до військовослужбовців, які вчинили окремо визначені воєнні злочини під час дії воєнного стану.

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді надати Національній гвардії України повноваження виконувати роботи з розмінування вибухонебезпечних предметів. Законопроект передбачає надання повноважень Національній гвардії проводити роботи з розмінування вибухонебезпечних предметів на територіях, які надані для розміщення і постійної діяльності органів військового управління, з’єднань, військових частин (підрозділів), вищих військових навчальних закладів, навчальних військових частин (центрів), баз, закладів охорони здоров’я та установ Національної гвардії, а також під час воєнного стану в місцях виконання завдань за призначенням

 
архів Опитування
Де Ви пропонуєте розмістити в Кагарлику Алею слави Героїв, які загинули під час російсько-української війни:
біля пам’ятника Героям Небесної Сотні
41 (9.4 %)
біля головної адмінбудівлі міської ради на місці існуючих стендів
284 (65.14 %)
у Кагарлицькому парку вздовж алеї, що веде від фонтану до Меморіалу Слави
100 (22.94 %)
маю власний варіант
11 (2.52 %)
архів Анонси подій

29.08.2023 року  з 10.00 до 12.00  у Кагарлику здійснюватиме прийом громадян  начальник Обухівської РВА Микола Миколайович КРАВЧУК.

Прийом відбуватиметься в приміщенні міської ради (вул.Героїв Небесної Сотні,1). Попередній запис за телефонами:  6-09-81 (Кагарлицька міська рада);  (04572)5-09-16 (Обухівська районна військова адміністрація).

Кагарлицька міська рада

09201, Київська обл., м.Кагарлик, 

пл. Незалежності, 1   

тел. приймальні  04573-6-12-10,

04573-6-09-81 

ел. пошта kagarlyk_rada@ukr.net

 

ЦНАП (відділ - Центр надання адміністративних послуг)

09201, Київська обл., м.Кагарлик, 

вул. Героїв Небесної Сотні, 1   

     ел. пошта cnap.kagarlyk@ukr.net

     тел.  04573-6-09-83   

Графік прийому громадян у ЦНАПі

Понеділок: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Вівторок: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Середа: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Четвер: з 08:30 до 20:00 без перерви на обід;

П’ятниця: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Субота, неділя – вихідний день.

З метою підвищення надійності електропостачання та запобігання аварій в електричних мережах ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі» буде проводити ремонтні роботи  у мережах Кагарлицької та Ржищівської громад. У зв’язку з виконанням цих робіт буде відключення електроенергії  в таких населених пунктах:

Публікуємо графік "ПРЯМИХ ЗВ'ЯЗКІВ" жителів громади з міським головою Олександром Олексійовичем ПАНЮТОЮ:

МІЖНАРОДНА АСОЦІАЦІЯ ВОЛОНТЕРІВ, ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ТА БІЖЕНЦІВ УКРАЇНИ звертається з проханням долучитися до ініціативи «НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕЄСТР ВОЛОНТЕРІВ УКРАЇНИ Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України».  

БФ «Об’єднання світових культур» / United World Cultures Foundation / UWCF, Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення, Українська молодіжна правнича асамблея проводять ІІІ Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України:

ГО «Вектор прав людини» запрошує до участі у поглибленій тренінговій програмі «Допомога допомагаючим» для спеціалістів та спеціалісток, які надають правову, психологічну та психосоціальну допомогу потерпілим від війни рф проти України.

До 32-ї річниці Незалежності України  організовується проведення Всеукраїнського конкурсу творчих проєктів «Код Нації». Конкурс відбуватиметься з 10 липня по 30 вересня 2023 року та має такі етапи:

Публікуємо витяг із наказу  "ПРО ПРОВЕДЕННЯ МОБІЛІЗАЦІЇ НА ТЕРИТОРІЇ ОБУХІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ":

У зв’язку з проведенням робіт із метою забезпечення виконання вимог до дизайну офіційних вебсайтів органів виконавчої влади, затверджених Наказом Міністерства Цифрової трансформації України від 23 червня 2022 року №57,  ТИМЧАСОВО доступ до матеріалів сайту може бути обмеженим!

Просимо вибачити за тимчасові незручності! 

Актуальні новини публікуються на офіційній сторінці громади у Facebook 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100070883606005

Шановні жителі села Стави!

   Виконавчий комітет Кагарлицької міської ради повідомляє, що з 12.06.2023 року буде відновлено автобусний маршрут

о 06.45  «Стави - Кагарлик»  щоденно (крім суботи).

Для безперебійного руху автобусного маршруту просимо провести роз’яснювальну роботу серед жителів для збільшення кількості пасажирів.

Публікуємо ГРАФІК виїзних прийомів заступників  Кагарлицького міського голови на  серпень  2023 року:

У зв’язку з випадками отруєння дітей  Миронівська філія ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ» проводить дослідження води з  індивідуальних колодязів (безкоштовно), що використовується для споживання дітьми  віком до 3-х років:

Національна програма «ВідНОВА:UA» націлена на активну, драйвову молодь віком від 18 до 35 років, та людей, які бажають дізнатися більше про свою країну,  які вже відвідали багато місць в Україні й на тих, хто тільки мріє про подорожі:

Комунальному підприємству Кагарлицької міської ради «Міськрембудсервіс» на постійну роботу потрібні працівники благоустрою міста.

Основна вимога: уміння працювати з бензоінструментами.

Оплата праці – згідно зі штатним розписом.

Тел. для довідок  5-23-81.

Адміністрація КП КМР «Міськрембудсервіс»

Науково-освітній центр професійного розвитку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого пропонує програму підвищення кваліфікації «Військовий облік на підприємствах, в установах, організаціях, державних органах та органах місцевого самоврядування».

Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області повідомляє.

З 01 квітня 2023 року змінено адресу для листування (поштову адресу):

08001, Київська область, смт Макарів, вул. Варшавська (Пушкіна), 3Б.

Просимо всю просту, цінну, рекомендовану кореспонденцію направляти за новою адресою.

Юридична адреса: 08500, Київська область, м.Фастів, вул. Саєнка Андрія, 10.

В умовах воєнного стану вкрай важливо дбати не лише про особисту безпеку, а й безпеку та недоторканість оселі. Найшвидший та найнадійніший спосіб захистити свій дім – це встановлення сигналізації.  Таку послугу надає спеціалізований підрозділ МВС – поліція охорони. Наряди швидкого реагування працюють цілодобово і мають право виїжджати під час комендантської години:

З метою утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей та пріоритетів  проводиться  Всеукраїнський літературний  конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»:

У зв’язку з активністю нового молодіжного руху «Редан», який є російською інформаційно-психологічною операцією з використанням підлітків для внутрішньої дестабілізації,  Служба у справах дітей та сім’ї  звертається:

Публікуємо звіт післяпроєктного моніторингу довкілля «Реконструкція діючого свинокомплексу по вул. Журавлівка, 1Б в с. Новосілки»

Команда BOOSTYLABS за підтримки BITONFEED оголошує про початок конкурсу для студентів українських вузів.

Оголошуємо про початок конкурсу на грант, у розмірі 20000 гривень.

Міжнародна  гуманітарна організація «Людина в біді» («People in Need»): у нас  безперервно працює Гаряча Лінія психологічної допомоги і підтримки для дорослих і дітей за номером нашого телефону Довіри 0 800 210 160 (конфіденційно, анонімно та цілодобово) безкоштовно зі всіх операторів в Україні.

Публікуємо графік руху маршрутки на Кагарлик-2, який діє з 13.03.2023 р.:

ДТЕК "Київські Регіональні Електромережі"  пропонує для ознайомлення ГРАФІК СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ.

Застосовується тільки у разі,  якщо у НЕК "Укренерго" виникне потреба збалансувати енергосистему

ЛЮДИНА - НЕ ТОВАР! Цінність людського життя - не предмет торгівлі людьми! Торгівля людьми - порушення основоположних прав і свобод

людини і громадянина!  Якщо стосовно Вас або членів Вашої родини вчиняли такі дії:

Жителі Київщини!
    У Київській обласній військовій адміністрації працює телефон «Гарячої лінії».  Якщо вам необхідна консультація щодо роботи структурних підрозділів ОВА, допомога, реагування на будь-яку надзвичайну ситуацію чи випадок на території Київської області, звертайтеся за телефоном: (044) 363 07 34.
? «Гаряча лінія» працює в робочі дні - понеділок-п’ятниця з 9.00 до 18.00.

Повідомляємо, що  Кагарлицька ДПІ  здійснює прийом громадян  за адресою: м. Кагарлик, вул. Незалежності, 1,  (колишнє  Управління соціального захисту),  1 поверх, у приміщенні   магазину  "Оріфлейм" біля перукарні "Вікторія"

ЮНІСЕФ разом із навчально-реабілітаційним центром «Джерело» підготували брошуру «Набута інвалідність дитини. Поради батькам і фахівцям», яка містить відповіді на такі запитання:

До уваги споживачів електроенергії публікуємо  ГРАФІК АВАРІЙНОГО ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ:

КП КМР «ЖЕО» нагадує, що користуватися газовими балонами у квартирах багатоквартирних будинків заборонено!

Газовий балон – це є джерело підвищеної небезпеки.

Обігрівати приміщення за допомогою газових плит/балонів заборонено!

Не нехтуйте правилами безпеки, порушення правил може коштувати життя.

Будьте обережними та відповідальними.

                                                                            Адміністрація КП КМР «ЖЕО»

Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:

В Україні діє державний портал для розшуку дітей – інформаційна платформа «Діти війни», що допомагає правоохоронним органам збирати дані про юних українців, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були переміщені на тимчасово окуповані території та депортовані до російської федерації:

Кагарлицька міська рада інформує про початок проведення громадського обговорення щодо демонтажу, заміни елементів пам’яток Другої світової війни, що поширюють радянські та російські міфи, мають комуністичну символіку, та щодо зміни назв вулиць, провулків, які названі на честь російських та радянських діячів політики, літератури, мистецтва тощо, у населених пунктах Кагарлицької міської територіальної громади:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2020р. №783 утворено Головне управління Національної соціальної сервісної служби у м. Києві та Київській області як територіальний орган Національної соціальної сервісної служби України:

До уваги багатодітних родин, які виховують від 4-х і більше дітей віком від 4 до 9 років:

 

У Центрі Товариства Червоного Хреста України (м. Кагарлик, вул. Паркова, 10 – колишня чорнобильська аптека, магазин «Оптика») наявні розвивальні рюкзачки:

     Державний заклад «Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення Міністерства охорони здоров'я України» з 1986 року надає безоплатну медичну допомогу населенню всіх регіонів України, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи:

Долучайтеся до безкоштовної гарячої лінії Благодійного фонду "ПРАВО НА ЗАХИСТ"!

Розмовний клуб "УКРАЇНСЬКА ДЛЯ ВСІХ" при Центральній бібліотеці   запрошує: 

Український  державний  інститут  культурної спадщини розробив  спеціальний Telegram чат-бот (https://t.me/ZhuynovanaSpadshchyna_Bot), за допомогою якого збираються свідчення злочинів проти культурної спадщини, вчинених російськими окупаційними військами на території України:

Із  16.05.2022 року відновлює прийом громадян державний нотаріус. Графік роботи:  понеділок – п’ятниця з 08.00 до 13.00. Державний нотаріус працює за  за адресою: м. Кагарлик, вул. Паркова, 2 (каб №3 - другий поверх приміщення Центральної аптеки). Тел. для довідок 098 914 30 14 – Грачова Лілія Ігорівна.

Публікуємо тарифи на послуги з дослідження  щодо безпечності питної води, які надає Центральна випробувальна державна лабораторія Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві:

Зацікавлені можуть звертатися за адресою: м.Кагарлик, вул.Паркова, 14а або за номером телефону 6-10-02, 5-17-33.

ДО УВАГИ ПОКУПЦІВ! На прохідний ТОВ "Борошномельна компанія "ТЕВІ" за адресою м.Кагарлик, вул.Свято-Троїцька здійснюється продаж борошна (товар фасовано по 10 кг та 50 кг) ЗА ЦІНОЮ ВИРОБНИКА.

Служба у справах дітей  та сім’ї Кагарлицької міської ради  просить родини з дітьми (до18 років), які у зв’язку з воєнними діями  на території України переїхали до нашого міста, звернутися до ССДС для реєстрації місця тимчасового перебування!

Місцезнаходження ССДС:  Кагарлицький НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів – ліцей".

У  межах  програми  "єПідтримка"  мешканці  Київщини,  які  втратили  роботу,  можуть  отримати  допомогу  від  держави    в    розмірі  6500  грн.   

Публікуємо адреси і телефони ВІДДІЛІВ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ В ОБУХІВСЬКОМУ РАЙОНІ:

Просимо терміново відгукнутися тим, хто може допомогти з житлом біженцям із зони бойових дій  – прихистити в себе або здати в оренду кімнату, квартиру чи  хату. Телефонуйте в міську раду: (04573)6-09-81.

Завантажте собі додаток  у Google Play Market (https://bit.ly/35kDDkz) та AppStore (https://apple.co/3K6v9fD) або підпишіться на телеграм-канал Київської обласної військової адміністрації https://t.me/kyivoda - і ви матимете інформацію про оголошення і відбій тривоги.

У Кагарлику в приміщенні міського Будинку культури (вул. Незалежності, 12) працює пункт збору гуманітарної допомоги для наших воїнів, жителів громади, які опинилися в складних життєвих обставинах,  та переселенців:

Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України» є потужним загальнонаціональним об'єднанням благодійних та волонтерських спільнот, яке активно діє з 2011 року та об’єднує понад 70 активних членів Асоціації:

Кагарлицька міська рада інформує: 21.04.2021 прийнято постанову Кабінету Міністрів  України №397«Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» (далі – Постанова №397), яка набирає чинності з 01.01.2022 року:

РОЗПОДІЛ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ГРОМАДИ ЗА
ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКАМИ МІСЬКОЇ РАДИ: 

На прохання відвідувачів сайту публікуємо перелік аптек, що діють на території м. Кагарлик:

Центр розташований за адресою: 

м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 11

 (Документ-сервіс «Готово!»)

Звернутися в Центр можна за телефоном:
0 800 33 68 19

Розрахунковий рахунок Фонду в Приватбанку:

UA523218420000026004000101439

Начальник сектору

Погребенна Наталія Миколаївна

Контактні дані:

поштова адреса: вул. Незалежності, 12 А, м. Кагарлик, 09201

електронна скринька: kv25_probation@gov.ua 

Мешканцям приватного житлового сектору забороняється використовувати для утилізації сміття контейнери біля багатоквартирних житлових будинків: для цього діє відповідний Графік вивезення побутових відходів, що забезпечується КП «Міськрембудсервіс».  Адміністрація КП КМР "Житлово-експлуатаційна організація"  пропонує укладати індивідуальні угоди  також із нашим підприємством.

Із питань утримання багатоквартирних будинків у випадку аварійних ситуацій у вихідні та святкові дні, а також у вечірні години звертайтеся  до відповідального працівника  КП КМР "Житлово-експлуатаційна організація" за телефоном   096-441-05-66.

Адміністрація ЖЕО

Повідомляємо, що у зв’язку зі службовою необхідністю змінено адресу  електронної поштової скриньки (Rvk-kagarlik@ukr.net  - ця скринька була видалена, надіслані листи прийматися не будуть). У подальшому листи слід надсилати на поштову скриньку  kagarlik@post.mil.gov.ua

На землях в адміністративних межах м. Кагарлик, які розташовані за межами населеного пункту, прокладений підземний магістральний газопровід високого тиску, який є державною власністю України та перебуває у господарському віданні ПАТ «УКРТРАНСГАЗ»:

 

У місті Кагарлику Бюро правової допомоги знаходиться по вулиці Кооперативна, 19.

Офіційні сайти та місцеві ЗМІ