16 вересня 2024 року, понеділок, 23:24
 
Головне меню
Пошук по сайту
 
 
Дайджест основних подій тижня
8 серпня 2022 року 08:33

Публікуємо дайджест основних подій останнього  тижня, який підготували в управлінні комунікацій Київської обласної військової адміністрації:

 

ЗМІСТ:

1. Розслідування обставин масового вбивства військовополонених в Оленівці

2. Цілі та методи “газової війни” РФ проти Європи

3. Ситуація на тимчасово окупованих територіях України

4. Воєнна ситуація на півдні України

5. Стан реалізації “зернової угоди”

6. Обов’язкова евакуація цивільного населення з Донеччини

7. Головні новини тижня

8. Питання-відповідь

9. Корисна інформація для розповсюдження серед населення

10. Новини Верховної ради України та Кабінету Міністрів України

 

 

1. Розслідування обставин масового вбивства військовополонених в Оленівці

 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш заявив про готовність запустити місію для з’ясування обставин трагедії в Оленівці. Масове вбивство в Оленівці - злочин міжнародного масштабу, і він буде розслідуватися на міжнародному рівні, так як і трагедія рейсу MH17. Україна проводить власне розслідування і вже має докази навмисного вбивства військовополонених російською стороною з метою приховання нею страт і катувань. Росія як завжди бреше, фабрикує “докази” і не готова оперативно допустити на місце трагедії незалежних слідчих. Очевидно, Росія "зачищає" місце злочину Криміналізація росіянами полку “Азов” і його звинувачення в тероризмі підтверджує заангажованість Москви в ставленні до цієї категорії військовополонених.

 

2. Цілі та методи “газової війни” РФ проти Європи

 

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шрьодер, який отримує гроші від російської "Роснєфті", виступив за запуск газогону “Північний потік-2” на фоні складної ситуації з енергопостачанням Німеччини. Росія використовує газ як зброю з метою руйнування єдності Заходу. Газовий шантаж Європи - ще один прояв неадекватної політики Кремля, який не соромиться жодних методів для шантажу. Поступки на користь Росії тільки збільшать її апетити і спонукатимуть до підвищення ставок у протистоянні. Настав час раз і назавжди покінчити з енергетичною залежністю вільної Європи від путінської диктатури. Заява Шрьодера свідчить про стратегію корумпування європейських еліт Росією як ще один метод ведення війни.

 

3. Визнання Росією полку Національної гвардії “Азов” терористичною організацією

 

Полк “Азов” - це регулярне формування Національної гвардії України, яке виключно в рамках офіційних військових статутів, неухильно дотримується дисципліни і проявило надзвичайну боєздатність та масовий героїзм під час оборони Маріуполя навесні цього року. Полонені “азовці” як комбатанти перебувають під захистом норм міжнародного гуманітарного права, а також гарантій, наданих РФ, ООН і Міжнародним комітетом Червоного хреста напередодні складання зброї на “Азовсталі”. Російська пропаганда демонізує “Азов”, перетворивши його на пропагандистську лякалку. Накручена таким чином російська аудиторія вимагає розправи над “азовцями”. Підготовка публічного судилища над “Азовом”, визнання його терористичною організацією - це злочинний фарс в дусі сталінських практик 1930-х років. Росія прагне перекласти відповідальність за воєнні злочини, скоєні російською армією в ході штурму Маріуполя, на “Азов”. Росія вдається до морального і фізичного тиску, катувань і страт військовополонених. Ці факти вона намагалася приховати масовим вбивством в Оленівці. Саме Росія та її військові формування, на кшталт “кадировців”, заслуговують на визнання терористичними.

 

4. Воєнна ситуація на півдні України

 

За даними розвідки відкритих джерел, російське командування зосереджує значні сили на правобережжі Херсонщини, зокрема, повітряно-десантні частини. Південь залишається пріоритетом в рамках воєнного планування українського командування, наступ триває. Українському командуванню відомо про концентрацію ворожих сил і це враховується при плануванні операцій. Ворожі сили виснажені, посилення південного напрямку відбувається з одночасним послабленням угруповання загарбників на сході України. "Еліта" армії РФ - повітряно-десантні війська, вже давно використовуються на фронті як звичайна мотопіхота: трохи краще підготовлена, ніж найманці та насильно мобілізовані українці, якими “затикають дірки”. Протягом майже півроку боїв захисники України зламали хребет російській десантурі, майже 20% підтверджених російських втрат припадає на цей рід військ. Одночасно з посиленням воєнного контингенту, цивільні окупаційні структури по-тихому тікають з правобережжя Херсонщини, розуміючи, що цю територію Росія не втримає.

 

5. Стан реалізації “зернової угоди”

 

Перший рейс судна з 26 тисяч тонн кукурудзи вирушив за маршрутом Одеса-Стамбул-Тріполі (Ліван), Безпеку руху судна гарантують ООН і Туреччина. для широкої міжнародної аудиторії: Незважаючи на всі ризики і складнощі, Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Лише ініційоване Україною міжнародне втручання змусило Москву піти на поступки і укласти “зернову угоду”. Україна не має ілюзій щодо добрих намірів РФ, тому готова до провокацій та різних варіантів розвитку подій. Росія доклала чималих дипломатичних зусиль, аби країни Африки відмовлялися від імпорту українського продовольства, але ми віримо, що здоровий глузд переможе. Росія ніколи не контролюватиме аграрного сектору економіки України, а крадіжка нею на окупованих територіях українського зерна не буде легалізована

 

  1. Обов’язкова евакуація цивільного населення з Донеччини

 

Перебування у зоні бойових дій та під російською окупацією несе смертельні загрози для цивільного населення. Особлива небезпека буде в холодний зимовий період, адже в таких умовах неможливо забезпечити опалювальний сезон. Рішення про евакуацію ухвалено з урахуванням технічних можливостей збору, транспортування та розміщення людей. Евакуйовані можуть розраховувати на повне сприяння держави у забезпеченні своїх потреб. Повернення назад буде можливим, але після вигнання окупантів та налагодження інфраструктури життєзабезпечення.

 

7. Головні новини тижня

 

ПОНАД 11 ТИСЯЧ ВИПУСКНИКІВ КИЇВЩИНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАЦІОНАЛЬНОМУ МУЛЬТИПРЕДМЕТНОМУ ТЕСТІ

На Київщині завершується основна сесія складання Національного мультипредметного тесту, що через російську військову агресію цьогоріч замінив зовнішнє незалежне оцінювання. У тестуванні взяли участь понад 11,1 тисяч випускників закладів освіти області. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської обласної військової адміністрації.

Протягом 10 днів у регіоні працювало 55 тимчасових екзаменаційних центрів, де випускники складали вступні випробування з української мови, математики та історії України.

Усі центри працювали злагоджено та з дотриманням безпекових вимог. Крім того, на місцях проведення тестування було забезпечено медичний супровід, чергування працівників Національної поліції, безперебійну подачу електроенергії та швидкісний інтернет.

Для подання документів до закладів вищої освіти випускникам необхідно дочекатися результатів. До 12 серпня вони будуть розміщені на інформаційних сторінках та передані до Єдиної державної електронної бази освіти.

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: ЧЕРЕЗ РОСІЙСЬКУ ВІЙСЬКОВУ АГРЕСІЮ ПОНАД 120 ОБ’ЄКТІВ КУЛЬТУРНОЇ ТА ІСТОРИЧНОЇ СПАДЩИНИ КИЇВЩИНИ ЗАЗНАЛИ РУЙНУВАНЬ

Під час повномасштабного вторгнення росії на Київщині пошкоджень та руйнувань зазнали не тільки об’єкти соціальної інфраструктури. Від обстрілів також постраждав і культурний фонд пристоличного регіону. Зокрема, було пошкоджено 84 об’єкти культурної спадщини, 24 культових споруди та 16 меморіалів. Серед них – центри дозвілля, бібліотеки, будинки культури та клубного типу, кінотеатри та заклади мистецької освіти. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

«Українська культура має тисячолітню історію. Повномасштабне вторгнення росії на територію нашої держави з кожним днем несе дедалі більше руйнувань світовій культурній спадщині. Не оминула ця участь і пам’яток культури Київщини – вони також зазнали пошкоджень через обстріли окупантів», – прокоментував Олексій Кулеба.

Він зазначив, що під час бойових дій були знищені 4 культових споруди, серед яких – дерев’яна Церква святого великомученика Георгія Побідоносця в с. Заворичі 1873 року та дерев’яний Храм Вознесіння Господнього в с. Лук’янівка 1879 року.

Крім того, на Київщині повністю знищені Іванківський історико-краєзнавчий музей та Краєзнавчий музей Бородянщини, пошкоджені Музей ткацтва в Обуховичах, Ірпінський історико-краєзнавчий музей та Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році». Також у цих закладах постраждала і частина музейної колекції.

Голова Київської ОВА зазначив, що окупанти цілеспрямовано руйнували не тільки будівлі, а й трощили носії української культури: книги, рушники, національні костюми, інструменти та інші предмети місцевих музейних фондів.

«Ця війна – ніщо інше, як намагання загарбників знищити нашу ідентичність та історію. Сьогодні ми маємо, попри все, зберегти нашу культуру та історичні пам’ятки для майбутніх поколінь», – зауважив Олексій Кулеба.

АГРАРІЇ КИЇВЩИНИ НАМОЛОТИЛИ ВЖЕ ПОНАД 700 ТИСЯЧ ТОНН ЗЕРНОВИХ ТА ЗЕРНОБОБОВИХ КУЛЬТУР

У господарствах Київської області триває активний період збирання врожаю. Станом на 1 серпня аграрії пристоличного регіону намолотили 727,51 тис. тонн врожаю зернових та зернобобових культур, зібраних із площі 242,99 тис. га. Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Київської ОВА.

Фахівці управління зазначили, що середня врожайність наразі складає 29,94 ц/га. Зокрема, озимої та ярої пшениці зібрано з 187,32 тис. га, намолочено – 580,13 тис. тонн із середньою врожайністю 30,97 ц/га. Озимого та ярого ячменю зібрано з 48,22 тис. га, намолочено – 128,2 тис. тонн з урожайністю 26,58 ц/га.

Жита фермери Київщини зібрали з 3,5 тис. га, намолотили – 10,8 тис. тонн з урожайністю 31 ц/га. Гороху з 3,95 тис. га намолотили 7,4 тис. тонн, урожайність складає 18,74 ц/га.

Крім того, триває збір й озимого та ярого ріпаку. Його намолочено 124,7 тис. тонн із середньою врожайністю 27,71 ц/га.

Також в області продовжується активний період заготівлі грубих кормів. Для забезпечення потреб тваринництва заготовлено 15 тис. тонн сіна, 25 тис. тонн сінажу та 5 тис.тонн соломи.

РОЗВИТОК МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ КИЇВЩИНИ ОБГОВОРИЛИ ПІД ЧАС ЗАСІДАННЯ ГОСПІТАЛЬНОЇ РАДИ ПРИ КИЇВСЬКІЙ ОВА

Концепцію розвитку медичних закладів пристоличного регіону обговорили під час засідання Госпітальної ради при Київській обласній військовій адміністрації. Засідання пройшло на чолі із заступником голови КОВА Віталієм Власюком за участі голови Київської обласної ради Наталії Гунько, її заступниці Тетяни Семенової, голови профільної комісії Марії Кисельової, депутатів обласної ради, а також представників закладів охорони здоров’я, професійних спілок та громадськості.

Особливу увагу учасники заходу приділили організації роботи закладів охорони здоров’я за новим кластерним принципом. Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги», що набрав чинності 19 липня цього року, передбачається поділ закладів охорони здоров’я за кластерним принципом. Також, аби забезпечити населенню доступність до якісної медичної та реабілітаційної допомоги, територію України було поділено на госпітальні округи. Київський обласний госпітальний округ поділяється на кластери, в межах яких організовано комплексний доступ населення до стаціонарної медичної допомоги.

Крім того, під час засідання Госпітальної ради учасники обговорили створення та розвиток реабілітаційної допомоги в Київській області.

На сьогодні реабілітаційні послуги в області надають декілька медичних закладів. Проте єдиного реабілітаційного обласного центру з надання комплексної профільної медичної допомоги наразі немає. Під час засідання Госпітальної ради учасники обговорили перші етапи покрокової концепції діяльності майбутнього центру.

Зокрема, розпочали роботу над «дорожньою» картою створення центру з урахуванням міжнародного досвіду, найкращих сучасних практик та рішень. Пропонується, що центр першочергове займатиметься ортопедичною реабілітацію.

Наразі розглядається можливість створення центру на базі Київської обласної клінічної лікарні №2, адже тут є все необхідне. На першому етапі реалізації проекту планується розгортання щонайменше 30 ліжко-місць.

КИЇВЩИНА АКТИВНО ГОТУЄ АВТОШЛЯХИ ДО ОСІННЬО-ЗИМОВОГО ПЕРІОДУ

У Київській області активно проводять підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду. Мова йде, зокрема, про підготовку доріг, мостів тощо. Про це повідомили під час апаратної наради зі структурними підрозділами в Київській обласній військовій адміністрації.

Мережа автомобільних доріг загального користування місцевого значення в Київській області складає 6 379,9 км. Незважаючи на обмежений фінансовий ресурс, відповідно до укладеного договору між Департаментом регіонального розвитку та підрядниками, у пристоличному регіоні здійснюються роботи з експлуатаційного утримання доріг та мереж зовнішнього освітлення вздовж проїжджих частин.

«Особливу увагу під час підготовки доріг до експлуатації взимку необхідно приділити побудованим тимчасовим переправам. Доручив фахівцям провести спеціальне обстеження та аналіз кожної тимчасової споруди, аби визначити, чи зможуть вони забезпечити транспортну функцію взимку», — зауважив очільник КОВА Олексій Кулеба.

Задля безпеки дорожнього руху всіх його учасників, зокрема і в осінньо-зимовий період, постійно проводиться ліквідація ямковості дорожнього покриття. Уже ліквідовано 42 556 м² вибоїн у всіх районах Київщини.

Окрім того, активно проводять покіс трави на узбіччях, прибирання сміття на зупинках громадського транспорту та вирізання порослі. Також фахівці встановлюють дорожні знаки для комфортного та безпечного руху автомобільними дорогами загального користування місцевого значення Київської області.

Нагадаємо, що станом на сьогодні відновлено транспортне сполучення по всіх пошкоджених та зруйнованих внаслідок російської військової агресії штучних спорудах на Київщині.

550 МЕШКАНЦІВ КИЇВЩИНИ ПОДАЛИ ЗАЯВКУ НА ОТРИМАННЯ МІКРОГРАНТУ ДЛЯ ЗАПОЧАТКУВАННЯ БІЗНЕСУ ТА РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА

Про це повідомляє Київська обласна служба зайнятості.

І хвиля – 352 звернення

ІІ хвиля – 198 звернень

На сьогодні Київська обласна служба зайнятості займає ІІ місце (після м. Київ) по кількості опрацьованих заяв. За результатами трьох етапів перевірки, визначено 63 особи-переможці, які отримають необхідну суму для розвитку власної бізнес-ідеї.

До 7 серпня 2022 року триває ІІІ хвиля подачі заяви на отримання мікрогранту. Якщо Ви маєте ідею власної справи та чітко розумієте, як її реалізувати, переходьте за посиланням та подавайте заявку на отримання  гранту.

Ви можете ознайомитись з інформацією щодо стану ринку праці Київщини та актуальними подіями на інформаційних ресурсах Київського обласного центру зайнятості: Фейсбук-сторінці,  Інстаграм-сторінці та на сайті Київського ОЦЗ. Отримайте онлайн консультацію за допомогою телеграм-каналу Київського обласного центру зайнятості. Чат-бот Київського обласного центру зайнятості.

Інформація щодо гранту на стартап за посиланням.

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: НА КИЇВЩИНІ ВЖЕ ВІДНОВИЛИ 18 МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ, ПОШКОДЖЕНИХ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ

У Київській області з початку повномасштабного вторгнення російські загарбники нанесли ракетні та бомбові удари по 102 медичних закладах. Наразі вже відновили 18 закладів, із них у 15 – роботи відбувалися за рахунок державних коштів. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Заклади охорони здоров’я відновили:

в Броварському районі – 2 об’єкти в Баришівській громаді, 3 – у Великодимерській;
в Бучанському районі – по 2 об’єкти в Бучанській, Гостомельській, Ірпінській і Макарівській громадах та 1 об’єкт – у Бородянській;
у Вишгородському районі – по 1 об’єкту в Димерській, Іванківській та Петрівській громадах;
у Фастівському районі – 1 об’єкт в Боярській громаді.

Олексій Кулеба зазначив, що ремонтні роботи також розпочалися в 4 закладах охорони здоров’я Бучанського району.

Крім того, голова Київської ОВА зауважив, що в області є практично вщент знищені заклади, що підлягають демонтажу. Їх почали відновлювати повністю з нуля. Мова йде про Гурівщинську медичну амбулаторію та Центр первинної медико-санітарної допомоги в Бучанському районі. На цих об’єктах вже завершено проектні роботи, земельна ділянка звільнена від залишків будівельних матеріалів та триває підготовка до зведення новобудови.

Він підкреслив, що першочергово важливо відновити медичні заклади первинної ланки.

«У пріоритеті відновлення медичної сфери Київщини – заклади охорони здоров’я первинної ланки. Саме в амбулаторіях надається широкий спектр медичних послуг. Важливо не просто відбудувати приміщення медзакладів. Люди мають отримувати кваліфіковану допомогу лікарів, а медперсонал – робочі місця. Працюємо в цьому напрямку», – прокоментував Олексій Кулеба.

10 МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ОТРИМАЛИ НОВІ РЕНТГЕН АПАРАТИ

До медичних закладів області передали 10 сучасних рентген апаратів. Їх закупили за кошти спеціального фонду Державного бюджету в рамках програми «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Київської ОВА Олена Єфименко.

Дану Програму реалізує Міністерство охорони здоров’я у співпраці зі Світовим банком. Вона передбачає закупівлю нового медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що працюють із постраждалими від воєнних дій.

«Нове обладнання допоможе закладам більше якісно та ефективно надавати необхідну медичну допомогу та значно полегшить роботу нашим лікарям», — підкреслила Олена Єфименко.

Із списком медичних закладів, до яких надійшло нове обладнання, можна ознайомитися тут.

У БУЧАНСЬКОМУ ХРАМІ СВЯТОГО АПОСТОЛА АНДРІЯ ПЕРВОЗВАННОГО ПРОЙШОВ ОБЛАСНИЙ ЗАХІД «МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ»

1 серпня у храмі Святого Апостола Андрія Первозванного в місті Буча пройшов обласний захід із нагоди Дня Української Державності та 1034-ої річниці Хрещення Русі – України — «Молитва за Україну». Захід було організовано Київською обласною військовою адміністрацією.

У ньому взяв участь предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Крім того, до заходу долучилися представники різних конфесій та релігійних організацій, які входять до складу ради Церков Київської області. Також у заході «Молитва за Україну» взяли участь очільники районних військових адміністрацій, міські голови, депутати різних рівнів, волонтери та військовослужбовці.

«Храм, в якому ми сьогодні знаходимося, став символом російських звірств проти українського народу. Сьогодні тут присутні представники різних конфесій. Усі ми маємо різні погляди та вподобання, але маємо спільні цінності. Наші захисники та співгромадяни, які загинули від рук загарбників, поклали свої тіло й душу не лише за нашу свободу, а й за українську державу, українську церкву, майбутнє цивілізованого світу та наших дітей. Вічна пам?ять усім загиблим. І наш обов’язок бути сильними та щодня крокувати до перемоги. У пам’ять про цих людей та заради майбутнього українців. Лише об’єднавшись ми можемо бути сильними та протистояти ворогу. Пам’ятаймо про це», – підкреслив в своїй промові голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Під час заходу відбулися спільні молитви «За український народ і захисників. За перемогу України», «За полеглих воїнів, невинно вбитих чоловіків, жінок, дітей та ненароджених», «За духовну велич України», «За Соборність та благоденство України».

Перед присутніми виступив народний артист України Тарас Компаніченко, Хорова капела ім. П.Чубинського, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, бучанка Ганна Мудра. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного хреста, що встановлено на місці масових поховань, де покоїлися невинно вбиті жителі Бучі.

ПРИ КИЇВСЬКІЙ ОВА ВІДКРИВСЯ КОНСУЛЬТАТИВНИЙ ЦЕНТР ІЗ ПИТАНЬ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ І СВОБОД ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

29 липня розпочав роботу Консультативний центр із питань забезпечення прав і свобод захисників України. Участь у його відкритті взяли Радниця – уповноважена Президента України з питань забезпечення прав захисників України Альона Вербицька, заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Ігор Яременко, директор Департаменту соціального захисту населення Київської ОВА Ігор Мещан, представники Збройних Сил України, Національної гвардії України та громадських організацій Київської області.

Головне завдання центру – надавати інформаційно-консультативну підтримку щодо забезпечення дотримання гарантій захисту прав і основоположних свобод ветеранів та членів їхніх родин.

Фахівці центру працюють із різними категоріями громадян. Зокрема, з військовими, полоненими, звільненими з полону або демобілізованими з військової служби захисниками та членами їхніх родин, із сім’ями зниклих безвісти або загиблих захисників.

У центрі можна отримати консультації з наступних питань:

– забезпечення житлом або земельними ділянками;

– надання гуманітарної допомоги;

– пільговий проїзд;

– лікування та забезпечення медикаментами;

– санаторно-курортне лікування;

– соціально-психологічна реабілітація.

Окрім того, Консультативний центр буде підтримувати зв’язок із профільними структурними підрозділами Київської ОВА та органами влади. Тут захисникам України та членам їх родин пояснять, як діяти, щоб отримати допомогу, а також допоможуть сформувати звернення чи скаргу і приймуть їх.

Контакти Консультаційного центру: м. Київ, вул. Іллінська, 8, бізнес-центр «Іллінський».

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА: КОМІСІЇ ПРОДОВЖУЮТЬ ОБСТЕЖУВАТИ ПОШКОДЖЕНІ ВНАСЛІДОК БОЙОВИХ ДІЙ БУДИНКИ НА КИЇВЩИНІ

На Київщині під час бойових дій було зруйновано або пошкоджено близько 26 тисяч об’єктів. Це будинки, освітні та медичні заклади, приватні підприємства, інша інфраструктура. Робота комісій, які обстежують пошкоджені будинки, продовжується. На сьогодні оглянуто понад 15 тисяч об’єктів. Про це розповів у своєму відеозверненні голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

«У регіоні тривають оперативні ремонтні роботи. Уже завершено ремонти на понад 250 об’єктах. 139 з яких відремонтовані за бюджетні кошти. Інші – за рахунок меценатів. Минулого тижня розпочалися роботи ще на 100 об’єктах. Окрім того, триває демонтаж тих будинків, які комісія визнала непридатними для житла», – прокоментував Олексій Кулеба.

Крім того, Олексій Кулеба наголосив, що Верховна Рада України вже прийняла в першому читанні законопроект щодо компенсації за пошкодження та знищення нерухомого майна. Наразі законопроектом передбачається, що компенсацію можна буде отримати за квартири та інші житлові приміщення в будівлях, приватні житлові будинки, садові та дачні будинки, об’єкти будівництва.

Щоб розраховувати на виплати, вже зараз потрібно подати заяву про пошкоджене майно в ЦНАП або через «Дію». Необхідно мати правоустановчі документи на житло та документальне підтвердження пошкодженого майна (фото- та відеодокази, оцінка вартості пошкоджень). Для цього варто звернутися до органу місцевого самоврядування, ДСНС чи поліцію. 

Також голова Київської ОВА зазначив, що усунення наслідків війни потребує колективної допомоги. 

«Впевнений, що результатом наших спільних дій стане не тільки відбудова регіону, а й підвищення якості життя і добробуту мешканців області, модернізація та посилення економічного потенціалу», – прокоментував він.

8.  Питання-відповідь

Як оформити житлову субсидію?

????Що таке житлова субсидія?

Це Програма допомоги малозабезпеченим родинам в оплаті житлово-комунальних послуг, що діє в Україні вже понад 20 років та є головним механізмом соціального захисту населення.

????Як подавати документи для призначення житлової субсидії?

? До виконавчих органів сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, також центру надання адміністративних послуг

? до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення поштою

? в електронній формі – через офіційний веб-сайт Міністерства соціальної політики України, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг

? через портал «Дія».

????Які документи необхідні для оформлення житлової субсидії?

????Заява про призначення та надання житлової субсидії

????декларація про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

За потреби можуть бути також додані:

? договір найму/оренди житла (за наявності);

? довідки про доходи, у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня в ДФС, ПФУ.

????Які документи можуть бути необхідні додатково?

????довідки, що підтверджують місце перебування особи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням тощо

????довідки про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні

????акти обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства селищної, сільської або міської ради

????договори оренди житла в іншому місці тощо.

 

 

 

 

9.  Корисна інформація для розповсюдження серед населення

НА ПОРТАЛІ ДІЯ.ЦИФРОВА ОСВІТА ЗАПУЩЕНІ КУРСИ З ПІДТРИМКИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ЗДОРОВ’Я

Курс «Психологічна підтримка себе та близьких для цивільних» має формат освітнього серіалу, що складається з 14 серій тривалістю 4–8 хвилин кожна. Прослухавши курс, можна дізнатися про те, як:

  • Зняти стрес та напругу в тілі.
  • Допомогти дітям в екстремальних ситуаціях та дітям, що пережили жахи війни.
  • Пережити горе.
  • Впоратися з постійною тривогою.
  • Підтримати близьких.
  • Проводити арттерапію для дорослих та дітей тощо.

Щоби пройти курс, потрібно прослухати вступ і відповісти на запитання тесту. Після цього відкриється доступ до наступного відео.

Курс «Робота з емоційним вигоранням» – це 15 серій тривалістю 5-11 хвилин. Він містить інформацію про те, як:

  • Не стати жертвою, рятуючи інших.
  • Повернути контакт із тілом, якщо ви втомилися.
  • Наповненнити себе ресурсами для нового дня.
  • Допомогти собі, якщо перед очима страшні зображення війни
  • Впоратися з почуттям провини та психологічною втомою тощо.
  • Подбати про здоров’я своє та близьких.

Мета цих освітніх серіалів – підтримати українців, що потерпають від війни, перебувають у стані постійного стресу, напруги, а іноді – відчаю, навчити підтримувати себе і своїх близьких у недскладні часи.

Курси створено Міністерством цифрової трансформації України в межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Над створенням Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки працює МОЗ України разом із партнерами за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

МОН: ЯК ДІЯТИ ВЧИТЕЛЯМ ПІД ЧАС ЗАНЯТЬ ПРИ ОГОЛОШЕННІ СИГНАЛУ «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА»

Міністерство освіти і науки України пропонує алгоритм дій для вчителів у разі проведення занять і увімкнення сигналів тривоги, що розроблений на основі рекомендацій ДСНС України.

Докладніше за посиланням.

ОНОВЛЕНО ЧАТ-БОТ ДЕРЖПРИКОРДОНСЛУЖБИ «ДОВІРА»

Діджиталізація для комфорту українців триває. Оновлений чат-бот Держприкордонслужби «Довіра» готовий дати відповіді на переважну більшість ваших запитань. Зокрема, що стосується перетину державного кордону, оформлення документів, обмеження для чоловіків від 18 до 60 років, виключення для водіїв та волонтерів та інші.

Щоб знайти чат-бот, введіть у пошуковий рядок Телеграм слово «довіра» (можна як кирилицею, так і латиницею) та обирайте запропонований «ДОВІРА БОТ». Звертаємо Вашу увагу – відгуки про роботу чат-бота не є формою звернення до Держприкордонслужби.

В УКРАЇНІ РОЗРОБИЛИ ЗАСТОСУНОК ДЛЯ ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

Міністерство внутрішніх справ України презентувало мобільний застосунок, який дає можливість постраждалій особі викликати та отримати допомогу без телефонного дзвінка, не привертаючи увагу кривдника. Це додатковий та зручний спосіб для реагування на випадки домашнього та гендерно зумовленого насильства. Також мобільний застосунок – це ресурс з корисною інформацією про види насильства, картою з всіма доступними сервісами поряд, і, звісно, кнопкою виклику поліції. Проект реалізовано за сприяння Посольства Великої Британії в Україні, Фонду ООН у галузі народонаселення та за участі Першої леді Олени Зеленської.

Застосунок уже працює, він доступний до звантаження у Google Play та App Store. Зазначимо, що програма інтегрована з інформаційно-комунікаційною системою «Інформаційний портал НПУ». Крім того, розробники зазначають що зовнішній вигляд і функціонал будуть змінюватись, адже це питання безпеки. Назва застосунку не розповсюджується публічно, щоб кривдник не зміг визначити його на телефоні жертви.

Під час презентації Перша леді Олена Зеленська підкреслила, що реалізація цього проєкту – це ще один крок, в боротьбі з домашнім і гендерно зумовленим насильством.

“Кажуть, що у важкі часи суспільні звички стають більш жорстокими. І ми навіть самі можемо не помітити, як стаємо терпимими до насильства, як стаємо менш чутливими до жорстокості. І це велика загроза нашій людяності, нам самим. Насильству і жорстокості не може бути ніяких виправдань, ні за яких умов. Україна зараз бореться не тільки за свою свободу, не тільки за право жити на своїй землі, ми боремося з агресором і за людяність. Для того, щоб залишатися людьми”, – сказала Олена Зеленська.

Домашнє насильство нікуди не зникло, більш того в МВС очікують на збільшення кількості випадків в майбутньому. З початку повномасштабного вторгнення в НПУ зареєструвала понад 58 тис. повідомлень про домашнє насильство. Це більш ніж у два рази менше ніж минулого року. 18 226 кривдників поставлені на облік. А за результатами опитування, проведеного Фондом Народонаселення ООН серед цільових груп – 56% опитаних відчувають, що кількість випадків такого насильства останнім часом зросла.

У своєму виступі Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначив, що сьогодні війна несе загрозу зростання випадків насильства у майбутньому. Тому зараз, МВС має надати всі інструменти та підтримки, щоб захистити найбільш вразливі категорії громадян. Міністр висловив стурбованість, що в суспільстві лунає хибна думка, що домашнє насильство – звичне явище і говорити та реагувати на нього зараз не на часі і нібито цю проблему можна вирішити й після перемоги.

“Будь-яке насильство, а домашнє насамперед – недопустимі у цивілізованій країні. Тож запуск застосунку, коли постраждала від насильства жінка може непомітно та оперативно викликати поліцію, системна робота правоохоронців з правозахисними організаціями та фокус на громадській безпеці – допоможе багатьом українським родинам здолати виклики та зміцніти у своїх родинних стосунках”, – зазначив Денис Монастирський.

Розповідаючи про функціонал, заступник Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, яка безпосередньо займалася реалізацією проекту зі створення застосунку, пояснила основні принципи його роботи.

«Розуміючи, що дзвінок на 102 може стати додатковим тригером для кривдника. Ми прагнемо максимально убезпечити постраждалу, зробити допомогу доступною. Для когось наш застосунок, можливо, стане тим самим «рятівним кругом». Його основна мета – надати постраждалим, найчастіше жінкам, можливість звернутися за допомогою без дзвінка на 102, без необхідності говорити вголос з оператором, без необхідності шукати інформацію в інтернеті. Безпечно і швидко», — розповіла Катерина Павліченко.

Презентований застосунок «закамуфльований» під звичайний (не виглядає, як застосунок для виклику поліції, та не викликає підозр в аб’юзера). Основні функції застосунку стають видимі тільки тим, хто потребує допомоги поліції. Така концепція робить його непримітним для кривдника, що дозволяє постраждалій без остраху встановити та використовувати його у своєму телефоні.

WI-FI В УКРИТТЯХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ: МОН І МІНЦИФРИ ЗАКЛИКАЮТЬ ВІДПОВІДАЛЬНИЙ БІЗНЕС ДОЛУЧИТИСЯ ДО ПРОЕКТУ

Українські дитсадки, школи, профтехи, коледжі та університети безоплатно отримають роутери та необхідну техніку для підключення до швидкісного інтернету в укриттях від телеком-компаній.Представники закладів освіти зможуть подати заявку на Wi-Fi в укриттях через онлайн-форму. Також згодом з’явиться дашборд, завдяки якому в реальному часі можна буде відстежувати отримані заявки.

«Укриття в закладах освіти – основна вимога для очного навчання в умовах війни. Щоб знизити рівень стресу під час повітряної тривоги, ми повинні забезпечити належні умови в укриттях. Наявність інтернету є однією з них. Наразі спостерігаємо активну синергію в роботі над підготовкою до навчального року. Вдячний партнерам за ініціативу та підтримку сфери освіти», – зазначив генеральний директор директорату цифрової трансформації МОН Дмитро Завгородній.Один із пріоритетів Мінцифри – безперебійний інтернет і зв’язок по всій Україні для роботи, спілкування та навчання. Наразі в Україні 30% шкіл мають укриття, а від 1 вересня заклади готуються відкривати двері школярам.«Ми продовжуємо забезпечувати Україну якісним інтернетом. Тепер робимо це не тільки на землі, а й під землею. Це новий виклик для телеком-фронту та освітнього процесу. Діти є надвразливими у воєнний час, а наша місія – допомогти їм відчувати себе комфортно та допомогти продовжувати робити звичні речі», – повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.Ми вже маємо перші 2500 роутерів і 1000 модемів, які поїдуть до закладів освіти від соціально відповідальних компаній. Планується забезпечити укриття всіх шкіл, ліцеїв і гімназій швидкісним інтернетом до початку навчального року, для цього будуть залучені технічні компанії та українські інтернет-провайдери.

Всіх охочих провайдерів і представників соціально відповідальних компаній ми закликаємо долучитися, для цього необхідно заповнити форму.

 

10. Новини Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України

Прем'єр-міністр України заявив, що з 1 вересня в Україні має масово стартувати приватизація. "Президент України поставив завдання запустити приватизацію з вересня. Для цього Верховна Рада ухвалила відповідне законодавство, уряд розробив усі підзаконні нормативні акти. Маємо зробити цей процес максимально швидким. Мала приватизація, особливо в регіонах, де люди в селах і містечках знають об’єкти, які роками стоять і неефективно використовуються, покликана дати можливість викупити ці приміщення за справедливу ціну та розпочати роботу.  У Міністерстві економіки повідомили, що на початку вересня, згідно з графіком, будуть оголошені аукціони на елеваторні потужності й на комбінати хлібопродуктів. Оператори ринку, які бачать дефіцит потужностей, зможуть узяти участь у цих конкурсах", - заявив Прем'єр-міністр України.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель. Верховна Рада ухвалила законопроєкт (№6485) у цілому 9 липня. Закон передбачає запровадження комплексного підходу до формування політики у сфері енергетичної ефективності будівель за рахунок стратегії термомодернізації та створення національної бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель. Крім того, його нормами є впровадження систем енергетичного менеджменту в будинках державного сектору та можливість поетапного фінансування Фондом енергоефективності проєктів термомодернізації, що дасть змогу співвласникам багатоповерхівок впроваджувати енергоефективні заходи покроково.

Верховна Рада планує найближчим часом внести до плану розгляду законопроєкти щодо виконання рекомендацій Європейської комісії з надання Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу.  «Парламент задіяний у реалізації шести із тих семи вимог, які отримала Україна від Європейської комісії та Європейської ради з приводу кандидатства у члени ЄС. Сім вимог – це окремий трек. Це стосується і закону про Конституційний Суд (запровадження виборних посад), і призначення членів Вищої ради правосуддя парламентом, і питання з приводу деолігархізації та фінмоніторингу, і питання щодо нацспільнот. Найближчим часом ми вже ставитимемо їх у порядок розгляду парламенту України", – заявив спікер Верховної Ради.

КМУ затвердив умови забезпечення доступного іпотечного кредитування державною компанією "Укрфінжитло". Згідно з постановою КМУ, на пільгову іпотеку можуть претендувати такі категорії населення: військовослужбовці-контрактники ЗСУ та працівники сектору безпеки та оборони, медпрацівники, педагоги, науковці. Ставка за іпотекою цих категорій громадян становитиме 3% річних. Для ветеранів війни, учасників бойових дій та членів їх сімей (окрім сімей загиблих захисників, які отримали одноразову грошову допомогу), внутрішньо переміщених осіб та інших громадян, які не мають у власності житлової нерухомості (або мають житло площею менше 52,5 кв. м для сім'ї) з однієї особи +21 кв.м на кожного наступного члена сім'ї), ставка за іпотекою становитиме 7%. Зазначені категорії громадян мають пріоритетне право на забезпечення житлом. За умовами програми, початковий внесок становить 20% вартості житла, максимальний термін іпотеки – 240 місяців. Крім того, житло в іпотеці підлягає обов'язковому страхуванню позичальником від ризиків випадкового знищення чи пошкодження на повну оцінну вартість. За бажанням позичальника додатково можливо застрахувати житло від ризиків пошкодження в результаті військових дій. При цьому страховий тариф за договором не повинен перевищувати 0,25% на рік від вартості предмета іпотеки, а за страхування від ризиків військових дій – 1%. Кандидати на пільгову іпотеку не повинні мати чинних договорів щодо інших програм доступного житла або пільгових кредитів. Як зазначено в умовах програми, предметом іпотеки може виступати житло, розташоване на території України, крім об'єктів у зоні бойових дій та тимчасово окупованих територій. Крім того, у програмі не бере участі житло в обласних центрах, прийняте в експлуатацію раніше, ніж за 10 років до дати укладення договору. Вартість житла не повинна перевищувати оцінної вартості, визначеної кваліфікованим оцінювачем та підтвердженої зареєстрованим у Єдиній базі звітом про оцінку. Вартість майнових прав на житло в об'єктах незавершеного будівництва підтверджується документами забудовника чи продавця нерухомості.

 
архів Опитування
Де Ви пропонуєте розмістити в Кагарлику Алею слави Героїв, які загинули під час російсько-української війни:
біля пам’ятника Героям Небесної Сотні
41 (9.4 %)
біля головної адмінбудівлі міської ради на місці існуючих стендів
284 (65.14 %)
у Кагарлицькому парку вздовж алеї, що веде від фонтану до Меморіалу Слави
100 (22.94 %)
маю власний варіант
11 (2.52 %)
архів Анонси подій

29.08.2023 року  з 10.00 до 12.00  у Кагарлику здійснюватиме прийом громадян  начальник Обухівської РВА Микола Миколайович КРАВЧУК.

Прийом відбуватиметься в приміщенні міської ради (вул.Героїв Небесної Сотні,1). Попередній запис за телефонами:  6-09-81 (Кагарлицька міська рада);  (04572)5-09-16 (Обухівська районна військова адміністрація).

Кагарлицька міська рада

09201, Київська обл., м.Кагарлик, 

пл. Незалежності, 1   

тел. приймальні  04573-6-12-10,

04573-6-09-81 

ел. пошта kagarlyk_rada@ukr.net

 

ЦНАП (відділ - Центр надання адміністративних послуг)

09201, Київська обл., м.Кагарлик, 

вул. Героїв Небесної Сотні, 1   

     ел. пошта cnap.kagarlyk@ukr.net

     тел.  04573-6-09-83   

Графік прийому громадян у ЦНАПі

Понеділок: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Вівторок: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Середа: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Четвер: з 08:30 до 20:00 без перерви на обід;

П’ятниця: з 08:30 до 15:30 без перерви на обід;

Субота, неділя – вихідний день.

З метою підвищення надійності електропостачання та запобігання аварій в електричних мережах ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі» буде проводити ремонтні роботи  у мережах Кагарлицької та Ржищівської громад. У зв’язку з виконанням цих робіт буде відключення електроенергії  в таких населених пунктах:

Публікуємо графік "ПРЯМИХ ЗВ'ЯЗКІВ" жителів громади з міським головою Олександром Олексійовичем ПАНЮТОЮ:

МІЖНАРОДНА АСОЦІАЦІЯ ВОЛОНТЕРІВ, ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ТА БІЖЕНЦІВ УКРАЇНИ звертається з проханням долучитися до ініціативи «НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕЄСТР ВОЛОНТЕРІВ УКРАЇНИ Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України».  

БФ «Об’єднання світових культур» / United World Cultures Foundation / UWCF, Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення, Українська молодіжна правнича асамблея проводять ІІІ Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України:

ГО «Вектор прав людини» запрошує до участі у поглибленій тренінговій програмі «Допомога допомагаючим» для спеціалістів та спеціалісток, які надають правову, психологічну та психосоціальну допомогу потерпілим від війни рф проти України.

До 32-ї річниці Незалежності України  організовується проведення Всеукраїнського конкурсу творчих проєктів «Код Нації». Конкурс відбуватиметься з 10 липня по 30 вересня 2023 року та має такі етапи:

Публікуємо витяг із наказу  "ПРО ПРОВЕДЕННЯ МОБІЛІЗАЦІЇ НА ТЕРИТОРІЇ ОБУХІВСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ":

У зв’язку з проведенням робіт із метою забезпечення виконання вимог до дизайну офіційних вебсайтів органів виконавчої влади, затверджених Наказом Міністерства Цифрової трансформації України від 23 червня 2022 року №57,  ТИМЧАСОВО доступ до матеріалів сайту може бути обмеженим!

Просимо вибачити за тимчасові незручності! 

Актуальні новини публікуються на офіційній сторінці громади у Facebook 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100070883606005

Шановні жителі села Стави!

   Виконавчий комітет Кагарлицької міської ради повідомляє, що з 12.06.2023 року буде відновлено автобусний маршрут

о 06.45  «Стави - Кагарлик»  щоденно (крім суботи).

Для безперебійного руху автобусного маршруту просимо провести роз’яснювальну роботу серед жителів для збільшення кількості пасажирів.

Публікуємо ГРАФІК виїзних прийомів заступників  Кагарлицького міського голови на  серпень  2023 року:

У зв’язку з випадками отруєння дітей  Миронівська філія ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ» проводить дослідження води з  індивідуальних колодязів (безкоштовно), що використовується для споживання дітьми  віком до 3-х років:

Національна програма «ВідНОВА:UA» націлена на активну, драйвову молодь віком від 18 до 35 років, та людей, які бажають дізнатися більше про свою країну,  які вже відвідали багато місць в Україні й на тих, хто тільки мріє про подорожі:

Комунальному підприємству Кагарлицької міської ради «Міськрембудсервіс» на постійну роботу потрібні працівники благоустрою міста.

Основна вимога: уміння працювати з бензоінструментами.

Оплата праці – згідно зі штатним розписом.

Тел. для довідок  5-23-81.

Адміністрація КП КМР «Міськрембудсервіс»

Науково-освітній центр професійного розвитку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого пропонує програму підвищення кваліфікації «Військовий облік на підприємствах, в установах, організаціях, державних органах та органах місцевого самоврядування».

Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області повідомляє.

З 01 квітня 2023 року змінено адресу для листування (поштову адресу):

08001, Київська область, смт Макарів, вул. Варшавська (Пушкіна), 3Б.

Просимо всю просту, цінну, рекомендовану кореспонденцію направляти за новою адресою.

Юридична адреса: 08500, Київська область, м.Фастів, вул. Саєнка Андрія, 10.

В умовах воєнного стану вкрай важливо дбати не лише про особисту безпеку, а й безпеку та недоторканість оселі. Найшвидший та найнадійніший спосіб захистити свій дім – це встановлення сигналізації.  Таку послугу надає спеціалізований підрозділ МВС – поліція охорони. Наряди швидкого реагування працюють цілодобово і мають право виїжджати під час комендантської години:

З метою утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей та пріоритетів  проводиться  Всеукраїнський літературний  конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»:

У зв’язку з активністю нового молодіжного руху «Редан», який є російською інформаційно-психологічною операцією з використанням підлітків для внутрішньої дестабілізації,  Служба у справах дітей та сім’ї  звертається:

Публікуємо звіт післяпроєктного моніторингу довкілля «Реконструкція діючого свинокомплексу по вул. Журавлівка, 1Б в с. Новосілки»

Команда BOOSTYLABS за підтримки BITONFEED оголошує про початок конкурсу для студентів українських вузів.

Оголошуємо про початок конкурсу на грант, у розмірі 20000 гривень.

Міжнародна  гуманітарна організація «Людина в біді» («People in Need»): у нас  безперервно працює Гаряча Лінія психологічної допомоги і підтримки для дорослих і дітей за номером нашого телефону Довіри 0 800 210 160 (конфіденційно, анонімно та цілодобово) безкоштовно зі всіх операторів в Україні.

Публікуємо графік руху маршрутки на Кагарлик-2, який діє з 13.03.2023 р.:

ДТЕК "Київські Регіональні Електромережі"  пропонує для ознайомлення ГРАФІК СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ.

Застосовується тільки у разі,  якщо у НЕК "Укренерго" виникне потреба збалансувати енергосистему

ЛЮДИНА - НЕ ТОВАР! Цінність людського життя - не предмет торгівлі людьми! Торгівля людьми - порушення основоположних прав і свобод

людини і громадянина!  Якщо стосовно Вас або членів Вашої родини вчиняли такі дії:

Жителі Київщини!
    У Київській обласній військовій адміністрації працює телефон «Гарячої лінії».  Якщо вам необхідна консультація щодо роботи структурних підрозділів ОВА, допомога, реагування на будь-яку надзвичайну ситуацію чи випадок на території Київської області, звертайтеся за телефоном: (044) 363 07 34.
? «Гаряча лінія» працює в робочі дні - понеділок-п’ятниця з 9.00 до 18.00.

Повідомляємо, що  Кагарлицька ДПІ  здійснює прийом громадян  за адресою: м. Кагарлик, вул. Незалежності, 1,  (колишнє  Управління соціального захисту),  1 поверх, у приміщенні   магазину  "Оріфлейм" біля перукарні "Вікторія"

ЮНІСЕФ разом із навчально-реабілітаційним центром «Джерело» підготували брошуру «Набута інвалідність дитини. Поради батькам і фахівцям», яка містить відповіді на такі запитання:

До уваги споживачів електроенергії публікуємо  ГРАФІК АВАРІЙНОГО ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ:

КП КМР «ЖЕО» нагадує, що користуватися газовими балонами у квартирах багатоквартирних будинків заборонено!

Газовий балон – це є джерело підвищеної небезпеки.

Обігрівати приміщення за допомогою газових плит/балонів заборонено!

Не нехтуйте правилами безпеки, порушення правил може коштувати життя.

Будьте обережними та відповідальними.

                                                                            Адміністрація КП КМР «ЖЕО»

Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:

В Україні діє державний портал для розшуку дітей – інформаційна платформа «Діти війни», що допомагає правоохоронним органам збирати дані про юних українців, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були переміщені на тимчасово окуповані території та депортовані до російської федерації:

Кагарлицька міська рада інформує про початок проведення громадського обговорення щодо демонтажу, заміни елементів пам’яток Другої світової війни, що поширюють радянські та російські міфи, мають комуністичну символіку, та щодо зміни назв вулиць, провулків, які названі на честь російських та радянських діячів політики, літератури, мистецтва тощо, у населених пунктах Кагарлицької міської територіальної громади:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2020р. №783 утворено Головне управління Національної соціальної сервісної служби у м. Києві та Київській області як територіальний орган Національної соціальної сервісної служби України:

До уваги багатодітних родин, які виховують від 4-х і більше дітей віком від 4 до 9 років:

 

У Центрі Товариства Червоного Хреста України (м. Кагарлик, вул. Паркова, 10 – колишня чорнобильська аптека, магазин «Оптика») наявні розвивальні рюкзачки:

     Державний заклад «Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення Міністерства охорони здоров'я України» з 1986 року надає безоплатну медичну допомогу населенню всіх регіонів України, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи:

Долучайтеся до безкоштовної гарячої лінії Благодійного фонду "ПРАВО НА ЗАХИСТ"!

Розмовний клуб "УКРАЇНСЬКА ДЛЯ ВСІХ" при Центральній бібліотеці   запрошує: 

Український  державний  інститут  культурної спадщини розробив  спеціальний Telegram чат-бот (https://t.me/ZhuynovanaSpadshchyna_Bot), за допомогою якого збираються свідчення злочинів проти культурної спадщини, вчинених російськими окупаційними військами на території України:

Із  16.05.2022 року відновлює прийом громадян державний нотаріус. Графік роботи:  понеділок – п’ятниця з 08.00 до 13.00. Державний нотаріус працює за  за адресою: м. Кагарлик, вул. Паркова, 2 (каб №3 - другий поверх приміщення Центральної аптеки). Тел. для довідок 098 914 30 14 – Грачова Лілія Ігорівна.

Публікуємо тарифи на послуги з дослідження  щодо безпечності питної води, які надає Центральна випробувальна державна лабораторія Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві:

Зацікавлені можуть звертатися за адресою: м.Кагарлик, вул.Паркова, 14а або за номером телефону 6-10-02, 5-17-33.

ДО УВАГИ ПОКУПЦІВ! На прохідний ТОВ "Борошномельна компанія "ТЕВІ" за адресою м.Кагарлик, вул.Свято-Троїцька здійснюється продаж борошна (товар фасовано по 10 кг та 50 кг) ЗА ЦІНОЮ ВИРОБНИКА.

Служба у справах дітей  та сім’ї Кагарлицької міської ради  просить родини з дітьми (до18 років), які у зв’язку з воєнними діями  на території України переїхали до нашого міста, звернутися до ССДС для реєстрації місця тимчасового перебування!

Місцезнаходження ССДС:  Кагарлицький НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів – ліцей".

У  межах  програми  "єПідтримка"  мешканці  Київщини,  які  втратили  роботу,  можуть  отримати  допомогу  від  держави    в    розмірі  6500  грн.   

Публікуємо адреси і телефони ВІДДІЛІВ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ В ОБУХІВСЬКОМУ РАЙОНІ:

Просимо терміново відгукнутися тим, хто може допомогти з житлом біженцям із зони бойових дій  – прихистити в себе або здати в оренду кімнату, квартиру чи  хату. Телефонуйте в міську раду: (04573)6-09-81.

Завантажте собі додаток  у Google Play Market (https://bit.ly/35kDDkz) та AppStore (https://apple.co/3K6v9fD) або підпишіться на телеграм-канал Київської обласної військової адміністрації https://t.me/kyivoda - і ви матимете інформацію про оголошення і відбій тривоги.

У Кагарлику в приміщенні міського Будинку культури (вул. Незалежності, 12) працює пункт збору гуманітарної допомоги для наших воїнів, жителів громади, які опинилися в складних життєвих обставинах,  та переселенців:

Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України» є потужним загальнонаціональним об'єднанням благодійних та волонтерських спільнот, яке активно діє з 2011 року та об’єднує понад 70 активних членів Асоціації:

Кагарлицька міська рада інформує: 21.04.2021 прийнято постанову Кабінету Міністрів  України №397«Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» (далі – Постанова №397), яка набирає чинності з 01.01.2022 року:

РОЗПОДІЛ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ГРОМАДИ ЗА
ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКАМИ МІСЬКОЇ РАДИ: 

На прохання відвідувачів сайту публікуємо перелік аптек, що діють на території м. Кагарлик:

Центр розташований за адресою: 

м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 11

 (Документ-сервіс «Готово!»)

Звернутися в Центр можна за телефоном:
0 800 33 68 19

Розрахунковий рахунок Фонду в Приватбанку:

UA523218420000026004000101439

Начальник сектору

Погребенна Наталія Миколаївна

Контактні дані:

поштова адреса: вул. Незалежності, 12 А, м. Кагарлик, 09201

електронна скринька: kv25_probation@gov.ua 

Мешканцям приватного житлового сектору забороняється використовувати для утилізації сміття контейнери біля багатоквартирних житлових будинків: для цього діє відповідний Графік вивезення побутових відходів, що забезпечується КП «Міськрембудсервіс».  Адміністрація КП КМР "Житлово-експлуатаційна організація"  пропонує укладати індивідуальні угоди  також із нашим підприємством.

Із питань утримання багатоквартирних будинків у випадку аварійних ситуацій у вихідні та святкові дні, а також у вечірні години звертайтеся  до відповідального працівника  КП КМР "Житлово-експлуатаційна організація" за телефоном   096-441-05-66.

Адміністрація ЖЕО

Повідомляємо, що у зв’язку зі службовою необхідністю змінено адресу  електронної поштової скриньки (Rvk-kagarlik@ukr.net  - ця скринька була видалена, надіслані листи прийматися не будуть). У подальшому листи слід надсилати на поштову скриньку  kagarlik@post.mil.gov.ua

На землях в адміністративних межах м. Кагарлик, які розташовані за межами населеного пункту, прокладений підземний магістральний газопровід високого тиску, який є державною власністю України та перебуває у господарському віданні ПАТ «УКРТРАНСГАЗ»:

 

У місті Кагарлику Бюро правової допомоги знаходиться по вулиці Кооперативна, 19.

Офіційні сайти та місцеві ЗМІ